Vad gör neuroforskare göra?

neuroforskare studera hjärnan och centrala nervsystemet. De avslöja mysterier åtanke, även känslor, tanke och beteende. En karriär inom neurovetenskap kräver en omfattande utbildning och ett starkt intresse i hjärnan. Jobbet är mycket teknisk och kräver mycket specialiserad utbildning.

neurovetenskap är inriktad på biologiska och fysiska attributen i centrala nervsystemet, framför allt sin kontroll över rörelse, beteende och lärande. Det centrala nervsystemet inkluderar allt från hjärnan och ryggmärgen genom de minsta nervändar och sensorer över hela kroppen. Signaler skickas från dessa sensorer, som när en hand är inställt mot något varmt, gå igenom det centrala nervsystemet upp till hjärnan, där den bearbetas. Neuroforskare studera hur dessa signaler skickas och sedan hur hjärnan avkodar dem och sedan berättar handen att komma bort från den varma ytan.

Känslor studeras också av neuroforskare. Känslor bearbetas av hjärnan på olika sätt, vilket kan ses genom att haka upp någon för en rad elektriska sensorer. Forskare kan också använda funktionell magnetresonanstomografi (fMRI) för att få en klarare bild av hjärnan. Känslor kommer att skicka elektroniska impulser via olika områden i hjärnan. Dessa områden kommer att belysas på scan där forskarna att studera hur känslor påverkar hjärnan.

neuroforskare använda samma teknik för att lära sig mer om hur hjärnan fungerar på andra sätt. Forskning inom neurovetenskap sker på Alzheimers sjukdom, Parkinsons och andra neurologiska sjukdomar. Genom att förstå hur dessa sjukdomar påverkar hjärnan, kan det vara möjligt att hitta bättre sätt att bromsa deras utveckling, eller ens en dag bota dem.

Forskning är den viktigaste aspekten av en neurolog karriär. Genom att ständigt ifrågasätta hur hjärnan fungerar, det finns mycket som en neurolog kan lära sig. Detta kan bland annat studera gener och hur de påverkar hjärnans processer, speciellt när det gäller psykiatriska patienter. Detta inbegriper även studier av molekyler i hjärnan och nervsystemet. Att bryta ner systemet till dess minsta beståndsdelar ger forskarna möjlighet att studera hjärnans funktion underifrån, ungefär som att sätta ihop den lilla bitar av ett mycket större pussel för att få tydligare förståelse för den större bilden.

Det finns många områden som en neurolog kan arbeta i. Neurobiologists studera biologi i hjärnan och centrala nervsystemet. Ett utvecklingsarbete neurolog studier hur hjärnan växer och förändras över tiden. Det finns också yrken inom neurovetenskap i psykologi, läkemedel och medicinska områden.

neuroforskare göra många saker. Beroende på hans eller hennes studieområde, kan de studera hjärnans bilder eller använda ett mikroskop för att lära sig om minsta cellerna i hjärnan. Allt detta forskning kombinerar till ett övergripande kunskap om hur hjärnan och nervsystemet fungerar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.