Vad gör en art Redaktör göra?

En konst redaktör jobb kan variera, beroende på publikation för vilken hon fungerar. På många platser avses med att en design eller layout professionell vars jobb det är att välja bilder eller andra bilder för publicering och se till att de visas faktiskt på sidan. Det tjänstetitel kan också hänvisa till redaktör för konst sidor, den person som är ansvariga för att fördela berättelser och godkännande konst-relaterat innehåll på den del av en tidning.

I vissa förlag, konsten redaktör ansvarar för ett team av designers som ansvarar för den övergripande utseendet på publicering. Detta team arbetar med produkten layout och design utseende och konsistens. Generellt är de som ansvarar för alla bilder, grafiska element och används illustrationer, och de kan arbeta i både tryckta och digitala system för publicering. Ofta är denna grupp ansvarar för att producera webb-tv-produktioner som bra, särskilt på större förlag.

För små eller oberoende publikationer, är konsten redaktör ofta den enda bidragsgivaren till en konst avsnitt, snarare än som ansvarar av en konst avdelning. Hon väljer ämnen, genomför intervjuer, skriver recensioner och tar den åtföljande fotografier. Hon kan också skriva artiklar och kontrollera fakta och siffror. Det finns i allmänhet ingen annan personal att lämna bidrag in mindre förlag.

Vid större publikationer med en konst avsnitt, är konsten redaktör ofta bara ansvar för att välja och redigera artiklar, illustrationer och fotografier för publicering. Hon sällan, om någonsin, gör personliga bidrag till sektionen. I detta fall är recensioner, artiklar, fotografier och inlagor konst från anställda och frilansare som rapporterar till henne.

Arbetet som konst redaktör kan minska om bara konst som målningar, teckningar och skulptur ingår i konsten avsnitt. Om konsten tolkas mer generellt kan redigera uppgifter ingår artiklar och fotografier för television, musik och film. Art avsnitt med en sådan bred räckvidd i allmänhet ingår i större publikationer och ofta inriktar sig på olika konst medier om särskilda dagar i veckan.

Möte tidsfrister är en hög prioritet för denna ståndpunkt. Hon har ofta att skriva, redigera, kontrollera och lämna felfri kopia inom några timmar för att få information. Om en anställd är inblandad, är konsten redaktör måste vara i ständig kontakt med dem för att se till tidsfristerna.

Det är mycket bättre att en konst redaktör har en verklig passion för konst. Uppriktig entusiasm återspeglas i artiklar om händelser och nyheter inom konstvärlden lockar och håller uppmärksamma läsare. Det bidrar också till den totala framgången för offentliggörandet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.