Vad gör en Manager Hälsoinformation göra?

En chef hälsoinformation är en särskilt utbildad professionell inom hälso-området som hanterar konfidentiella patient medicinska och hälsostatistik. Hans uppgift är att hålla alla sådana uppgifter säkert och är ansvarig för säker hantering av all hälso informatik samt uppdateringar och dokumentation av nya händelser i journalhandlingar som behövs. I Utöver hanteringen av de information som finns inom patient-filer, är hälsa information manager responsible for tryggt och säkert lagra all dokumentation i ett elektroniskt och hard kopia format för att underlätta i tillgången genom other sjukvårdspersonal, såsom läkare, sjuksköterskor och medical fakturering yrkesverksamma .

Hantering av hälso-information är en viktig del av vårdsystemet. Underlåtenhet att hantera känsliga medicinska journaler kan leda till allvarliga konsekvenser för hälso-och sjukvård eller sjukhus leverantör och höga böter, juridiska och ekonomiska konsekvenser. Dessa kan bestå av patienten olovliga död fall på grund av slumpmässiga administration av hälso-poster.

För att bli en hälsoinformation chef, i de flesta fall är en standardiserad form av särskild utbildning eller utbildning som krävs. Detta kan ta många former, från interna utbildningar vid sjukvårdsinrättningar till online intyg program eller college krav examen. Ofta är det inte nödvändigt att ha en bakgrund i vården överhuvudtaget, utan snarare ett intresse för informationsteknik i avseende på hälso-och sjukvård eller data patienten.

Många hälsoinformation chefer delta i en examen eller ett intyg programmet och får arbeta utanför kliniska områden, så att de aldrig kan ha någon nära kontakt med patienter eller hälso-miljö som helst. När lämplig utbildning förvärvats, hälsa informationschef ges ansvaret för att säkert hantera alla journaler, journaler och register försäkring i syfte att i tid behandla patienter som har fått vård i en medicinsk eller akut vård sjukhus. Dessa register kan vara i ett papper eller i elektronisk form. De kan ljudfiler registreras av behandlande läkare eller de kan vara anteckningar eller koder dokumenterade i särskilda medicinska rapporter. Hälsoinformation chefer bör kunna tolka dessa register och överföra dem till den permanenta patienten filer som kan finnas inom vården datasystem eller en pappersutskrift filer som lagras på eller utanför anläggningen.

På det hela taget spelar hälsoinformation chef en viktig roll i hanteringen och förvaltningen av samtliga patientdata. Detta garanterar att patienterna får en hög vårdkvalitet och att all information hålls uppdaterad i sina register för framtida vård. Detta kan förhindra många allvarliga frågor och skydda sjukvård anläggningen från juridiska eller ekonomiska skador. Det arbete som hälsoinformation chefer gör också säkerställer aktuell och korrekt behandling av medicinska rapporter för försäkringsskäl fakturering så att patienten faktureras korrekt och hälso-anläggningen får tillbaka ordentligt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.