Vad betyder en sexolog göra?

En sexolog är en person som berörs av vetenskaplig undersökning av människans sexualitet, från normal sexuell utveckling för sexuella sjukdomar såsom sexuella övergrepp. Området för sexologi är mycket tvärvetenskapliga, med kunskaper från ett antal akademiska sysselsättningar, och sexologer kan arbeta i en rad olika inställningar. En del sexologer i första hand intresserade av att utföra studier och kliniska studier för att förstå mer om människans sexualitet, till exempel, medan andra erbjuder behandling till människor med sexuella störningar och utnyttja deras sexologi erfarenhet för att hjälpa människor.

studier av den mänskliga sexualiteten är gamla, eftersom ett flertal gamla kön manualer intyga, och människor har länge varit intresserad av många aspekter av sexualitet. En sexolog drar av ett antal områden bland annat psykologi, medicin, antropologi, sociologi, biologi och epidemiologi. Vissa högskolor och universitet erbjuder särskilt möjligheter att studera sexologi, medan andra tillåter eleverna att skapa sina egna sexologi grader inom olika akademiska avdelningar. En sexolog är intresserade av biologi människans sexualitet, till exempel, skulle kunna fungera ur biologin.

Normal människans sexualitet täcker ett mycket brett spektrum, och många sexologer är intresserade av mångfalden av människans sexualitet, vad som bidrar till sexuell utveckling och samspelet mellan kultur och sexualitet. Andra är intresserade av sjukdomar, och vad som orsakar människor att utveckla onormala eller farliga beteenden och attityder. Sexuell dysfunktion är också ett ämne av intresse för vissa sexologer, med forskare som studerar olika orsaker och lösningar för sexuell dysfunktion för att förbättra livskvaliteten för människor som kämpar med detta problem.

Som student av sexuellt beteende, kan en sexolog träffa med viss skepsis från folk känner till området. Många människor har svårt med diskussioner om sexualitet, än mindre uppriktiga och ofta klinisk studie av människans sexualitet, och sexologer ibland möter motstånd när de lämnar resultaten av den forskning studier, söka finansiering för att hjälpa till med nya studier, eller ens nämner vad de gör på en middagsbjudning. För vissa sexologer, innebär en stor del av sitt arbete att utbilda människor om människans sexualitet och uppmuntra ärliga diskussioner om frågor som kommunikation i relationer, hälsosam sexuell utveckling och metoder för att förhindra spridning av sjukdomen.

Några anmärkningsvärda forskare inom området inkluderar Alfred Kinsey, författare till den ökända Kinsey Rapporter , tillsammans med William Masters och Virginia Johnson. Det finns ett antal tillvägagångssätt för undersökning inom studier av den mänskliga sexualiteten för någon intresserad av att bli sexolog, alltifrån sexuell verksamhet av forntida kulturer till moderna sociala attityder som underlättar eller hindrar spridningen av sexuellt överförbara infektioner.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.