Vad betyder en manikyrist göra?

En manikyrist rengör, sönderdelar, filer, målarfärg och polermedel naglarna. Han eller hon utför mycket känsliga uppgifter som kräver stadiga händer och omsorg om detaljerna. En professionell använder specialiserade verktyg för att polera naglarna, trim nagelband, gäller färg och mönster, och bifoga konstgjorda naglar förlängningar. Manikyrverksamhet specialiserar ofta i andra skönhet tjänster, såsom hårborttagning och behandlingar huden.

manikyrverksamhet främja skönhet och hälsa naglarna genom att hålla dem rena, putsats, och stark. Han eller hon skulle kunna använda spik klippkretsar, knivar nagelband, filer och elektriska buffertar för att fullända ett jobb. En klient kan begära en manikyrist för att förstärka eller förlänga sina fingernaglar genom hård akryl naglar eller konstgjord förlängning.

Hela manikyr erfarenhet ofta anses vara mycket avkopplande och uppfriskande till kunderna. Utöver nagelvård, en manikyrist rutinmässigt massage och återfuktar en kund händer med olika lotioner och oljor. Manikyrverksamhet engagera sig i allmänhet vänligt samtal med klienter under processen och se till att de är nöjda med arbetet. Beroende på utförda tjänster, en professionell manikyr kan ta allt från en halvtimme till två timmar.

Många är utbildade för att utföra andra estetiska tjänster för kunder. De ger rutinmässigt pedikyr, vilka förfaranden som liknar manikyr, till kunder som vill skämma bort sina fötter. En manikyr kan också specialisera sig på att ta bort oönskat hår från olika ställen på kroppen med hjälp av rakhyvlar, heta vax och verktyg plockning. Proffs ger ofta olika hud behandlingar, såsom djup vävnad massage, ansiktsbehandlingar och förfaranden exfoliering.

För att bli en manikyr, måste en person ha vanligtvis minst en gymnasieexamen och slutföra en lärlingsutbildning, som kan ta upp till ett år. Lärlingar lära sig branschen förstahandsinformation genom att observera och assistera etablerade proffs. Efter det framgångsrika slutförandet av en lärlingsutbildning, en ny manikyrist blir berättigad till licensiering i hans eller hennes stat eller land. Yrkesmän med tillstånd kan träna självständigt i manikyr butiker, skönhetssalonger, och ibland av sina egna hem eller privata kontor. Vissa manikyrverksamhet väljer att skriva in sig i kosmetika kurser för att få ytterligare utbildning i nagelvård och andra tjänster skönhet.

timmar manikyrverksamhet arbete varierar mellan anställningsorter. Många yrkesverksamma inom Hårfrisörsinrättningar och manikyr workshops standard, 40 timmar i veckan. Kväll och förändringar helgen är gemensamma för att möta behoven hos arbetande män och kvinnor som bedriver nagelvård på sin fritid. Egenföretagare manikyrverksamhet kan fastställa utnämningen tider som passar dem själva och deras kunder.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.