Vad betyder en Physiatrist göra?

Också känd som en rehabilitering läkare är en physiatrist en typ av läkare som behandlar personer som lider av både mindre och allvarliga fysiska skador. Precis som andra läkare, en physiatrist allmänhet fyller fyra år vårdlinje, tre års bosättning, och en ett år praktikplats. Kärnan i en physiatrist s utbildning främst är inriktat på nerv-, muskel, och skador ben samt sjukdomar som kan påverka dessa områden. Dessutom har han eller hon också lär sig att ge smärtlindring för dessa typer av villkor utan att ta till kirurgiska ingrepp.

Även om de har särskild utbildning i fysisk rehabilitering och har befogenhet att skriva recept, utför physiatrists inte operationer. De flesta anser operation som en sista utväg, och rekommenderar det endast de patienter som har uttömt alla andra alternativ. Istället physiatrists fokus på förebyggande vård och rehabilitering, ofta med hjälpmedel som hängslen och konstgjorda lemmar, liksom mindre traditionella metoder såsom elektroterapi, massage och värme behandling.

Physiatrists behandla en mängd olika patienter, från dem som lider av allvarliga hygienkrav som cancer till personer som har lidit mindre skador i samband med idrott eller olyckor bil. De flesta physiatrists behandla ett brett spektrum av förhållanden, men många andra inriktas på särskilda områden som idrottsmedicin, hjärnskador eller pediatrisk physiatry. För att medan många physiatrists välja praktiken på egen hand, kan de också behandla patienter i miljöer som sjukhus, rehabiliteringscenter, och ålderdomshem.

Oavsett vilken typ av praxis, patientens ålder, eller omfattningen av patientens smärta är det ansvar physiatrist att ge personlig återhämtning alternativ för alla individer under hans eller hennes vård. För att göra detta skapar physiatrist en personlig behandlingsplan för varje patient. Han eller hon kommer att föreslå terapeutiska behandlingar, samt särskilda livsstilsförändringar som kan förhindra framtida skador.

stället för att begränsa behandlingen till ett specifikt område, fokuserar en physiatrist på att behandla den person som helhet . Ofta krävs det inte bara medicinsk behandling, utan också yrkesutbildning, emotionell och social rådgivning. Till skillnad från de flesta kortsiktiga medicinska behandlingar kräver en physiatrist behandling plan vanligtvis livslång förändringar. I många fall kommer patientens behandlingsplan kräva behandling från andra läkare, socialarbetare, psykologer och kuratorer. Även om den exakta planen för behandling är olika för varje patient, med målet en physiatrist förblir detsamma: att lindra patientens smärta och hjälpa till att förbättra kvaliteten på hans eller hennes liv genom användning av icke-kirurgiska metoder.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.