Vad är reglerteknik?

Control Engineering är en typ av teknik som gäller reglerteknik för olika design-system. Kontroll ingenjörer arbetar med många typer av teknik från hushållsapparater till raketer för att skapa kontrollsystem. Control Engineering är baserat på specifika matematiska teorier som tillåter ingenjörer att effektivt samla kontrollera feedback.

När feedback har beräknats, ingenjörer tillämpa denna information till att skapa ett kontrollsystem. Ett ifyllt kontrollsystem kommer att möjliggöra en maskin av något slag för att arbeta självständigt. Nästan varje typ av maskin har ett styrsystem som har utformats av en kontroll ingenjör. Utan detta studieområde, skulle maskiner inte kunna fungera utan ständig mänsklig inblandning.

Med modern teknik kan styra ingenjörer kommando någon form av system. Systemen kan omfatta el-, finans-, mekaniska, kemiska, vätska och ibland biologiska. Reglerteknik är uppdelad i två huvudsakliga tankegångar som både studerade idag. Dessa två skolbildningar har moderna reglerteknik och klassisk reglerteknik.

Det bästa sättet att skilja mellan modern reglerteknik och klassisk reglerteknik är att uppmärksamma skillnaden i domän användning. Frekvens domäner hänvisar till en oändlig tid svar som sveper i frekvens. Komplexa-s domäner liknar frekvens domäner, även om de är en bokstavlig abstraktion av frekvensen.

Modern reglerteknik uteslutande utförs i komplexa-s domän eller i frekvensdomänen. Dessutom kan modern reglerteknik tillämpas på både multi-ingång och multi-output system. Sådana som bedriver modern reglerteknik ofta sticka med denna form av reglerteknik. Likaså ingenjörer som följer klassisk reglerteknik nästan aldrig använda modern reglerteknik.

Till skillnad från modern reglerteknik, klassisk reglerteknik strikt behandlar enkel-ingång och en-utgång system. Klassisk reglerteknik övas med hjälp av differentialekvationer i samband med komplexa-s domäner. Dagens kontrollsystem är nästan helt mekanisk, men kontroll ingenjörer ger grundläggande kontrollsystem för de flesta maskiner.

Control Engineering är en relativt ny disciplin inom området teknik. Den praktiska nyttan av reglerteknik utövades inte förrän det tjugonde århundradet. Innan det tjugonde århundradet, var tekniken inte en viktig del av samhället. Eftersom tekniken började snabbt förhand, ett krav på kontroll ingenjörer också började stiga. Även om kontroll teori var närvarande inom verkstadsindustrin fältet direkt efter behovet av kontroll ingenjörer, var det inte en stor del av andra tekniska discipliner tills helt nyligen.

Idag universitetsnivå reglerteknik kurser är ofta en del av elektriska, elektroniska, mekaniska, datavetenskap, eller rymdfarkoster ingenjörsvetenskapliga. Kemiteknik innehåller också en form av kontroll teori, även om denna typ av undersökning är ofta kallas processtyrning. I huvudsak mest ingenjörsämnen införliva någon form av kontroll teori, eftersom det har visat sig vara mycket viktiga inom verkstadsindustrin området.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.