Vad är ledarutbildningen?

Även om det är sant en del människor verkar vara infödd ledare, andra behöver lite hjälp att lära sig att effektivt hantera en grupp. Ledarskapsutbildning är en typ av verksamhet utbildning som syftar till att hjälpa människor att utveckla de färdigheter de behöver för att kunna kontrollera dem som arbetar under dem. Ledarskapsträning kan tillhandahållas som del av ett allmänt företag kursplanen eller som ett separat område för studien. Efter avslutad ledarutveckling utbildning kan studenterna tilldelas ett certifikat, examen eller diplom.

Innehållet i en ledarskapsutbildning klass kan variera mycket. Några av de gemensamma frågor som omfattades av ledarskapsutbildning omfatta teambuilding, presentationsteknik, och motivera en grupp som omfattar personer med olika personlighetstyper. Hantering av anställda som inte räcker upp till uppgiften och hantering besvärliga kunder är exempel på problem som kan lösas genom rollspel övningar. Beroende på kurs leverantör, tala inför publik, att övervinna rampfeber, och grundläggande säljutbildning kan också ingå i den allmänna kategorin ledarskapsutveckling.

Militären nämns ofta av civilbefolkningen som ett exempel på vikten av ett effektivt ledarskap. Medan modern arbetsplats aldrig kan kopiera den stela miljön av en armé Boot Camp, det är allt mer populärt för företagsledare att söka ledarutbildningen som tidigare militära tjänstemän. Studier analysera effektiviteten av militära ledarskap och stilar i en icke-militär miljö har haft blandade resultat, men det är många som säger den här typen av ledarskap utbildning ger fördelar som är svåra att finna någon annanstans.

De flesta ledarskapsutbildning klasser är öppna för både män och kvinnor, även om ett mindre antal program är uteslutande att hjälpa kvinnliga chefer att bli mer effektiva på sina arbeten. Dessa typer av klasser fokus på de många subtila sätt på vilka män och kvinnor tenderar att avvika i sin ledarstil. Till exempel har många kvinnor tycker att de är mindre auktoritär än manliga chefer under en konflikt, eftersom de föredrar en mer samarbetsvillig inställning till att lösa ett problem. Men kvinnor tenderar också att vara mer empatiska än män, vilket kan vara en tillgång när man hanterar olika grupper av anställda.

Även den bästa typ av ledarskapsutbildning är ett seminarium eller klass som möjliggör interaktion med andra människor är intresserade av ledarskapsutveckling kan också dra nytta av att läsa böcker i ämnet. Böcker med fallstudier som täcker olika ledarskap dilemman kan ge en utgångspunkt för tänkande om hur man ansöker teorier om framgångsrikt ledarskap i ditt eget liv. Att bilda en bokklubb för att diskutera frågan om ledarskap med andra yrkesverksamma är ett annat bra sätt att förbättra ditt ledarskap utan att investera stora summor i formella klasser.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.