Vad är en medicinsk examinator?

En medicinsk examinator (ME) är ett alternativt namn för coronern i USA. Det är dock en coronern inte alltid en medicinsk examinator. För att en person skall betraktas som en medicinsk examinator, han eller hon måste ha en VD, och licensieras som en patolog.

överläkaren studier sjukdomen genom undersökning av vävnad, organ, kroppsvätskor och celler. När det gäller den medicinska granskaren sker detta normalt ske efter en patient har dött. I detta fall kan både ett obducenten och en medicinsk examinator ha licens för att fastställa dödsorsaken. I fall av våld, där ett brott måste fastställas, men har inte orsakat ett dödsfall, en medicinsk examinator kan hjälpa till våldtäkt undersökningar, analys av blod, analys av DNA-bevis, och grundlig undersökning av kroppen för att dokumentera skador.

Vanligtvis är vi vana att se en medicinsk examinator i en domstol inställning, där han eller hon kan beskriva dödsorsaken eller fastställa DNA-bevisning. När information om en person som avlidit måste förvärvas, den medicinska granskaren får information genom att genomföra ovanstående studier. Det bör påpekas att medan de flesta människor antar den medicinska granskaren tillbringar den mesta av sin tid åt obduktioner, de flesta läkare som egentligen bara använder ungefär 10% av sin tid att göra detta. Detta hindrar inte media från att porträttera en medicinsk examinator som alltid sysselsatt med obduktioner, som i serier som CSI franchise eller Crossing Jordan .

Den medicinska granskaren specialiserat oftast i obduktion patologi, men licensierade assistenter och inte den faktiska medicinska granskaren kan utföra mycket av en obduktion. Alla relevanta detaljer kommer att studeras ingående, dock, så det medicinska granskaren kan visas i domstol. I hög profil brottslighet, kan man se att de medicinska granskaren inte bara får ett statligt tillstånd anställd, men det finns också privata läkare som är. Om någon måste lägga fram ett försvar kan ett vittnesmål av en privat medicinsk examinator för försvaret vara till hjälp i vederlägga vittnesmål av staten medicinsk examinator.

Även coroner inte behöver samma utbildning som den medicinska granskaren, kan de behöva en examen i juridik, i de flesta fall, vilket gör dem till hjälp under vittnesmål. Under senare år har det skett en betydande övergång till att ersätta den traditionella obducenten med den medicinska granskaren i många stater. I vissa städer kan jobbet krav omfattar inte bara tillstånd i patologi, men också ett lag skolutbildning. Detta är ett ganska stort krav, som motsvarar cirka elva år av college arbete och praktikplatser, för arbeten som normalt inte kommer att betala och de som i den privata sektorn.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.