Vad är en dator analytiker?

En dator analytiker är någon som har avancerade dator, projektledning och kommunikation. De är ofta specialister inom ett specifikt datorprogram eller affärsprocess. Roll datorn analytiker är att ge råd, expertis och ledarskap i utveckling, installation och förvaltning av datorsystem.

Människor som rapporterar den största tillfredsställelse som en dator analytiker är detalj-orienterade, tycker om att arbeta med datorer, och är skicklig problemlösare. Dator analytiker ibland som analytiker programvara eller dator analytiker system. De faktiska jobben är mycket lika, med skillnaden i titeln är mer en reflektion av den regionala preferenser än en indikator på jobbet kraven.

I en typisk arbetsvecka, är en dator analytiker ansvarar för planering, installation, och utveckla nya program eller processer, utformning av redan befintliga verktyg för ett nytt ändamål, ansluta flera system och slutföra kvalitetssäkring testning. Arbetet i datorn analytiker är centrerad på datorprogram och nätverksmiljö.

Den vanligaste utbildningsbakgrund krävs för att bli en dator analytiker är en examen eller examen i datavetenskap, programmering, eller systemanalys. Dessa program är vanligtvis tre till fyra år långa. Antagning krav för dessa typer av program innefattar kurser i matematik, datorer, kommunikation och teknik.

Teamwork är en stor del av en dator analytiker arbete och kommunikationsförmåga är mycket viktiga. Tillväxten av tekniken sektorn har lett till en ökning av antalet arbetstillfällen på detta område, samt högre förväntningar. Informationsteknik, förväntas nu kombinera både teknisk och social kompetens.

För att säkerställa ett jobb som en dator analytiker behöver du en kombination av utbildning och erfarenhet. Utbildningen kan erhållas från ett stort antal universitet, samhälle och högskolor karriär. Många av dessa program har en erfarenhet komponent, där kooperativ eller praktik arbetstillfällen är tillgängliga för studenterna. Som med alla IT-proffs, är datorn analytiker skyldiga att bevara sina uppdaterad kompetens, registrerar dig för kurser och certifieringar som tekniken ändras.

Många komplett avancerad intyg eller magisterexamen i förvaltningen för att komma upp i en IT-miljö. Karriären tillgängliga alternativen är mycket beroende av att nivån avslutad utbildning och fokusområden. Till exempel en analytiker som har specialiserat sig på lönesystem kan ta en personal professionell certifiering för att öka sysselsättningen optioner och lön sortiment.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.