Vad är en anestesisjuksköterska?

En anestesisjuksköterska är en legitimerad sjuksköterska som har särskild utbildning i att ge anestesi till patienter före och efter medicinska ingrepp. När du inte administrerar anestesi, han eller hon tar på sig de uppgifter som en allmän sjuksköterska, som ger patienten komfort och vård, övervakning av vitala tecken, och bidra till att upprätta behandlingsplaner. Narkosläkare får arbeta i ett antal olika kliniska situationer, inklusive sjukhus, privata läkarmottagningar, tandläkare kontor och militära hälsokliniker.

Beroende på var ett förfarande och stor smärta en person kan uppleva är anestesi administreras i olika former. En sjuksköterska på en tandvårdsklinik, till exempel, kan utarbeta en liten mängd bedövningsmedel som injiceras i en patients tuggummi med en nål. När förberedelserna för en större operation, kan en sjuksköterska ha patienten inhalera en viss mängd gas anestesi, såsom lustgas, att ge sedering och förhindra smärta vid operation.

Sjuksköterska narkosläkare följa patienterna före och efter att ge dem narkos för att garantera deras säkerhet och förebygga under-eller överdosering. Vissa rutiner kräver kontinuerlig eller ytterligare anestesi, tvinga en anestesisjuksköterska att arbeta tillsammans med kirurger på operationsbordet. Efter operationer, sjuksköterskor vanligtvis se till att patienterna mår väl och ge dem ytterligare anestetika vid behov.

För att bli en anestesisjuksköterska, är en person normalt krävs för att erhålla en magisterexamen i antingen vårdcentral eller anestesi, ta emot sjuksköterska licens, praxis under minst ett år på ett sjukhus, och passera ett nationellt ackrediterad provning. En framtida anestesisjuksköterska måste fylla i en fyra års kandidatexamen program som sjuksköterska innan skriva in i en två till tre år masterprogram. I sjuksköterskeskolan, får studeranden klassrummet och praktisk utbildning om allmän sjukvård rutiner samt narkosläkare-specifika tullar.

Efter examen måste en blivande anestesisjuksköterska passerar normalt ett prov för att få licens på ett åldringshem. Efter licensiering, han eller hon vanligtvis krävs att tillbringa minst ett år som arbetar inom vård området att ha rätt till anestesisjuksköterska certifiering. I USA kan sjuksköterskor ta en examen som administreras av Nämnden för certifiering och omcertifiering för sjuksköterska narkosläkare. Många andra länder har liknande styrelser som utfärdar intyg referenser till narkosläkare.

Som med de flesta sjuksköterskor karriär, arbete för kvalificerad sjuksköterska narkosläkare i allmänhet är starka. Med tillräcklig erfarenhet, många sjuksköterskor förskott till tillsyns-eller administrativa roller inom ett sjukhus eller privat praktik. Vissa väljer att ägna fortbildning och få doktorsexamina, att ge dem möjlighet att bli professionella narkosläkare eller läkare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.