Vad är en Wedding Planner?

Ett bröllop planerare eller bröllop konsult får anställas av en engagerad par för att hjälpa ta hand om alla detaljer i samband med ett bröllop innan dagen och på bröllopsdagen. Dessa uppgifter kan vara betydande, eller relativt liten beroende på parets budget, gästlistan, och den typ av bröllop paret vill ha. Normalt är det bröllop planerare uppgift att samordna alla aspekter av bröllop och ta bördan utanför parets eller sina föräldrars axlar för att skapa en dröm bröllop.

löneskalan för ett bröllop samordnare intervall. Par kan debiteras ett timarvode för planering av tjänster och de kan tas ut en procentandel av deras totala bröllop budgeten, cirka 1-20% är brukligt. Vissa bröllop konsulter som arbetar för mycket hög profil kunder fungerar bara med par med större budgetar att lägga på bröllop, och andra är villiga att samarbeta med par med någon budget för att hjälpa dem göra det mesta av vad de har att spendera. Ett bröllop planerare kan dessutom få provision för att styra par till vissa butiker, storkök, eller blomsterhandlare. Det är en bra idé att veta detta om du anställer en planerare, eftersom han eller hon kan naturligtvis luta sig mot rekommendera endast de tjänster eller butiker som erbjuder en provision, vilket ger ett värdefullt val för par.

Inledningsvis bröllopet planerare möter ett par, eller möjligen bruden och hennes föräldrar att avgöra vilken typ av budgeten par har och vilken typ av bröllop de vill. Baserat på budgeten, gör att bröllop planerare rekommendationer om kyrkor eller andra platser, eventuellt präster eller andra som är behörig att utföra bröllop, platser för mottagningar, typ av bröllop kakor, tjänster fotografering, musiker eller tjänster musik (som DJs) och catering . Nästa steg är att bestämma tema och dekor, vilket inkluderar att fatta beslut om hur maten serveras, hur receptionen kommer att dekoreras, och vilken typ av blommor kommer att pryda några tärnor eller marskalkar och platser bröllop och mottagningar områden. Framgångsrika bröllopsplanerare tenderar att ha ett stort antal kontakter så att de kan hjälpa visa upp olika alternativ och tjänster tillgängliga för människor att planera ett bröllop.

Bröllop planerare kan också hjälpa till att samordna duschar, repetition middagar och hjälpa bruden och brudgummen med kläder val för sig själva och för deras skötare. En planerare bör ha en känsla av lämpligheten av val för stil bröllopet, och även har en stark förståelse av specifika religiösa plikter som kan måste uppfyllas före eller under ett bröllop. Vanligtvis är det bröllop planerare finns på bröllopsdagen att underlätta samordningen av tjänster för alla berörda och hålla bröllopet igång så smidigt som möjligt.

Couples fortfarande kan göra en del av arbetet, beroende på budget. Dessutom, de är ansvariga för att fatta beslut om deras bröllop efter att ha utvärderat de alternativ som lagts fram av ett bröllop planerare. Vissa par föredrar ett mycket aktivt deltagande i beslutsfattandet, medan andra hellre lämna de flesta av den hassle av beslut om upp till bröllopet samordnaren. Om du bestämmer dig för att använda ett bröllop planerare för ditt bröllop, bör du börja intervjua planerare ungefär ett år innan ditt bröllop. Vissa kanske kunna planera ett bröllop med kortare varsel, kanske fyra till sex månader, men många av de bästa planerare bokas ett år i förväg.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.