Vad är en Travel Konsult?

En resa konsult, som även kallas en resebyrå, är ansvarig för medhjälp resande att göra det bästa tillgängliga arrangemangen för resor för sina önskningar, behov och budget. Reserådgivare ansvarar för transporter med flyg, bil, buss och järnväg och de hjälper också sina kunder att boka hotell, kryssningar, charter och turer.

Förutom att boka resplaner för kunder, är en resa konsult förväntas ha destination kunskap för att hjälpa en kund att välja en semester destination eller förbereda en klient för en affärsresa. Destination kunskaper om klimat och väder, lokala seder och lagar, tullbestämmelser, pass, visum, vaccinationer, valutakurser och rådgivning resor. En resa konsult förväntas också att hjälpa en kund med omväxlande resa när resplaner ändras på grund av väder, underhåll eller frågor överbokning.

Även om minimikrav för att uppnå ett jobb som resande konsult är en gymnasieexamen, de flesta resebyråer föredrar konsulter som har en examen eller uppnått ett certifikat genom en praktik eller resa skola. Förutom utbildning destination kunskap i en resa konsult certifieringsprogram, minst ett bokningssystem av de många tillgängliga lärs ut. Ända sedan introduktionen av Internet, de flesta bokningssystem är Internet-baserade, vilket gör dem mer användarvänliga och lättare att lära sig.

När en resa konsult har varit i resebranschen för en stund, han eller hon kan också ha förmågan att ta förtrogenhet resor (FAM resor) sponsras av flygbolag, hotell, researrangörer och andra. Reserådgivare utvärdera service, renlighet, komfort och totalt värde när de besöker en viss plats på en FAM resa. FAM resor ge en resa konsult möjligheten att uppleva en plats i första hand och vidarebefordra rekommendationer till sina kunder.

En dag i livet för en resa konsult innebär sitter bakom skrivbordet på de flesta dagar. Konsulter ta inkommande samtal och träffa kunder och presumtiva kunder att planera sina resor, men en stor del av sin dag används och bokar resor resvägar via dator eller telefon. Dessutom måste reserådgivare umgås utfärda resehandlingar och uppdatera online efter samråd med en kund.

Under bästa restider, kommer de flesta resebyråer arbetar långa timmar för att ta emot alla kunder som behöver eller vill boka en resa. Även med det engagemang och kunskap som förväntas och med tanke på mina mest reserådgivare är det inte en lukrativ karriär. Med ökande teknik, fler resebyråer som väljer att arbeta hemifrån för att realisera större vinst än kan erbjudas genom att arbeta på en byrå.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.