Vad är en Quantity Surveyor?

En kvantitet besiktningsman är en konstruktion yrkesman som styr kostnaderna för ett byggprojekt, med hjälp av en rad olika yrkesmässiga färdigheter som förvärvats genom utbildning och övning. Antal inspektörer har sitt ursprung i Storbritannien, där de kan kallas Chartered Antal Surveyors om de hör till Royal Institution of Chartered Surveyors, och de finns även i Kanada och många andra regioner i världen. Detta yrke uppstod i den 19: e talet, då byggprojekt började anställa personal för att bedöma, kontrollera och hantera kostnader.

Antal inspektörer får delta med ett projekt från den dag då idén om ett projekt utvecklas den slutliga gå igenom när projektet är klar. De är inblandade i den kostnadsbedömning som processen använder sin kunskap om branschen och liknande projekt för att bestämma hur mycket ett projekt bör kosta. En kvantitet besiktningsman kan arbeta för ägaren upphandlande projektet, visade honom eller henne typiska kostnader, eller för en entreprenör som hjälper en entreprenör förbereda ett bud på anbud. Den mängd besiktningsman hjälper till att hålla kostnaderna rimligt och rättvist att han eller hon är bekant med branschstandard.

När ett projekt pågår en mängd lantmätare monitorer kostnader, hålla projektet på rätt spår, och hjälper till att hålla projektet organiseras ekonomiskt. Antal inspektörer får arbeta för entreprenörer och ägare, som tillhandahåller tjänster som är utformade för att minimera kostnaderna och samtidigt säkerställa att projektet är av hög kvalitet. De är också avser verkställighet av standarder, allt från de grundläggande byggnaden koden till särskilda rekommendationer från branschorganisationer som kan överskrida det byggnormerna.

Antal inspektörer får också vara med när ett projekt är klar, med frågor som reparationer och renoveringar. Omfattande kunskap om ett projekt under byggnadstiden kan vara användbara för en mängd besiktningsman i uppskattningarna om reparationer och andra frågor, och mängd inspektörer kan också rådfrågas om ämnen som fastighetsskatt, försäkring och andra kostnader som kan förknippas med en konstruktion projekt. Konsulttjänster i frågor som fastighetsskatt inte erbjuds av alla kvantitet inspektörer.

Denna typ av arbete kan lockande för människor som är bra med siffror, patienter och skicklig på att behandla en hel del information. Människor kan bli mängd inspektörer genom ett antal linjer, inklusive formell utbildning och praktisk erfarenhet som entreprenörer och estimatorer. Medlemskap i en branschorganisation rekommenderas för personer som vill avancera i detta område, eftersom ett sådant medlemskap kommer med en rad fördelar bland annat tillgång till privata lediga jobb, fortbildning möjligheter och normer efterlevs.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.