Vad är en PMP-certifikat?

En PMP ® certifikat är ett Project Management Professional intyg som utfärdas av Project Management Institute ®. Detta intyg är en professionell referens som används av projektledare över hela världen för att visa sin kompetens och utbildning i projektledning. PMP ® certifikat används i stor utsträckning av projektet IT-chefer, men har funnits på plats för ingenjörer, designteam, och arkitekter i många år. Alla dessa roller kräver omfattande kompetens projektledning. Dessa färdigheter är normalt efter fem till tio års arbetslivserfarenhet.

Det finns två krav för att få en PMP ® certifikat, en kombination av utbildning och erfarenhet och ett framgångsrikt slutförande av PMP ®-examen. Kraven är baserade på olika expertområden och befattning som uppfyller kraven för programmet. Det är viktigt att notera att det inte är möjligt att få en PMP ® certifikat tidigt i din karriär. Nivån på erforderliga erfarenheten visar att du måste vara i en position av ansvar för minst fyra år innan man skulle kunna börja ta projektledningen krävs timmar.

PMP ®-certifikat krävs antingen en eftergymnasial utbildning eller fem års erfarenhet av projektledning. Personer med en examen måste ha fått tre års erfarenhet projektledning att kvalificera sig för examen. All erfarenhet skall dokumenteras, med hänvisning brev och stöd från arbetsledare eller chef som kan validera din roll i project. Both sökande måste fylla i 35 timmars kurser projektledning.

Det finns specifika färdigheter och uppgifter som skall ingå i detta arbete erfarenhet för att det ska kvalificera mot timmar projektledning. PMP certifikat ger en mycket detaljerad lista över deras exakta behov och kommer att avvisa varje erfarenhet som inte uppfyller dessa normer. Ta dig tid att läsa dessa krav med omsorg.

PMP-examen består av 400 flervalsfrågor och erbjuds fyra gånger per år på flera platser runt om i världen. Tentamen är fyra timmar lång och är vanligtvis hålls i en stor hall eller ett auditorium. Anmälningsavgiften varierar, men måste betalas i förskott att kvalificera sig för examen.

För att förbereda för PMP-examen finns en PMP examensförberedande kurser som erbjuds av ett brett spektrum av pedagogiska institutioner och privata skolor. Dessa kurser är ganska dyra, från $ 1,500 och $ 5. 000 dollar (USD). Om du ska ta en förberedande kurs, välj en från ett företag som erbjuder ett pass garanti. Om du inte klarar, kan du göra om kursen gratis. De är mer motiverade att se till att ni är beredda.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.