Vad är SHRM certifiering?

SHRM Certifiering är certifieringsprocessen genom vilken mänskliga resurser och sjukvårdspersonal och nyligen utexaminerade högskola kan bli credentialed och mäts tillsammans med kamrater för sina kunskaper och hängivenhet till yrket. Den SHRM certifiering erbjuds av Society for Human Resources Management, en internationell karriär organisation som förvaltas och stöds av mänskliga resurser proffs. Utnämningen av SHRM intyget anses ett officiellt erkännande av de mänskliga resurserna professionella inom detta nätverk.

mänskliga resurser och sjukvårdspersonal och nyligen utexaminerade av en godkänd mänskliga resurser examen kan få SHRM certifiering efter demonstration av kunskap och erfarenhet av mänskliga resurser arbete genom framgångsrikt deltagande i egentlig utvärdering och examination process. Den SHRM ger riktlinjer och mål som skall uppnås. Varje år, beroende på ändrade anställningsförfaranden och lagar, är de riktlinjer som anpassats för att tillgodose behoven i framtiden för Human Capital Management.

Förutom att det SHRM certifiering riktlinjerna har Society for Human Resources Management beslutades ett antal nivåer för certifiering själv. Nivåerna av certifieringen baseras på två faktorer-år i tjänst av mänskliga resurser arbete och förmågan att klara en utmanande examen. De nivåer som anges i SHRM inkluderar PHS (Professional inom Human Resources), SPHR (Senior Professional i Human Resources) och GPHR (Global Professional i Human Resources). Nyligen kom en fjärde kategori har lagts, kallad PHS-CA eller SPHR-CA, en beteckning som krävs för att staten Kalifornien i USA.

Society for Human Resource Management är ett samarbete med en utomstående tester bolag, kallat HRCI eller Human Resource Certification Institute, att ge utvärderingen och administrera test för SHRM certifiering. I allmänhet är detta test erbjuds endast två gånger per år, under sommarhalvåret (maj-juni) och sedan igen på vintern (december-januari). Detta ger mänskliga resurser akademiker och arbetar yrkesverksamma möjlighet att förbereda sig för SHRM certifieringsprov i god tid.

Att nå fram till SHRM intyg tar ofta månader av djupgående HR utbildning och undersökningar innan testning kan prövas. När HR professionella uppnår framgång med testet, han då måste vara anställd i mänskliga resurser under minst två år för att upprätthålla denna referens. Certifieringen upprätthålls genom att tjäna Céu's, eller fortsatt utbildning krediter under återstoden av detta intyg ära.

Även om det finns andra mänskliga resurser certifieringsprogram tillgänglig genom en mängd olika mänskliga resurser och skolor, ingen är mer uppskattad än SHRM certifiering. Att ha PHS, SPHR, GPHR eller CA beteckning bär upp mycket i vikt inom gemenskapen av mänskliga resurser specialister. Den SHRM intyg beteckning som ofta kräver eller föredrar arbetsgivare samt organisationer HR.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.