Vad är Forensic Animation?

kriminaltekniska animation är ett verktyg som används i utredning av brott och civila incidenter, och det kan också vara anställda i en domstol för att hjälpa en sida trycker ett fall. Kriminaltekniska animation har använts i rättssalen sedan 1990-talet, och användningen av denna teknik växer mer och mer vanliga bland utredare och i juridiska kretsar. Många fans av processuella visar t. ex. CSI och Bones är bekanta med kriminaltekniska animation och några av dess potentiella tillämpningar.

I kriminaltekniska animation, en scen eller ett tillbud kommer till liv genom datoranimation. Animationen innehåller känd information om scenen, och låter utredarna att gå igenom händelsen, ofta sysselsätter flera perspektiv. Till exempel efter en bilolycka, att använda en kriminalteknisk animation sätta bevis tillsammans kan visa att en förare inte kunde se en mötande bil på grund av ett hinder, vilket förklarar hur olyckan inträffade.

Investigators kan använda kriminaltekniska animation att återskapa brottsplatser och utforska olika scenarier som kan ha förekommit, och att införliva alla bevis för att försöka förklara vad som hände, hur och när. Forensic animationer kan vara värdefulla verktyg för kriminella utredarna, särskilt när de arbetar med komplexa fall, eftersom animering kan ge nya insikter och nya perspektiv som kan lyfta fram detaljer eller uppmärksamma en utredare till ett område av intresse.

i domstol, kan kriminaltekniska animationer användas för att visa en jury hur en incident inträffat. Den visuella demonstration kan hjälpa vissa jurymedlemmar få en bättre förståelse av fallet, och i vissa fall har kriminaltekniska animationer krediterats med att göra eller bryta ett fall som visar kraften i visuell information.

Materiell kriminaltekniska animationer koncentrera mig på kända fakta, med återuppbyggnaden informerats av experter kriminaltekniska yrkesverksamma och program som utformats särskilt för kriminaltekniska animering. Ett datorprogram kan till exempel kunna beräkna saker som friktion på grundval av de kända förhållandena, vikten av ett objekt, och så vidare. Demonstrativa kriminaltekniska animering är syftet att skapa en visuell exempel på ett scenario för att visa hur saker ha hänt, eller hur det kunde hända. I ett produktansvar kostym, till exempel, kan advokaten använda en rättsmedicinsk animation för att visa hur fel i en produkt kan eller inte kan orsaka skador, beroende på vilken sida av fallet advokaten hävdar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.