Vad är Akut omvårdnad?

Akut omvårdnad är en ammande specialitet som kretsar kring vården av patienter i akuta situationer. Akutavdelningar, ambulanser och helikopter transporttjänster har alla behov av sjuksköterskor som har utbildats för denna specialitet, och akut sjuksköterskor kan också arbeta för kliniker som tillhandahåller intensivvård till människor, såsom studenter eller anställda. Sysselsättningsperspektiv inom akut vård är i allmänhet mycket bra, eftersom det finns en kritisk efterfrågan på sjuksköterskor i många regioner i världen, och akutvård tungt ofta förlitar sig på sjuksköterskor.

Ett antal särskilda kunskaper krävs akut vård, inklusive möjligheten att arbeta i en kaotisk miljö, att förmågan att identifiera och hantera nya patientens behov och förmåga att kommunicera snabbt och korrekt med patienter och medicinska leverantörer. Vanligtvis är akut sjuksköterskan den första personen en patient ser när han eller hon går in i ett sjukhus för akutsjukvård, och sjuksköterskan måste göra en snabb bedömning för att fastställa patientens tillstånd och att samordna vård. Insatser av sjuksköterska i första minuterna av upptagande gör ibland skillnaden mellan liv och Neath, sätta akuta sjuksköterskor på frontlinjen i sjukvård.

Förutom att bedöma patienter, akuta sjuksköterskor också utföra en olika rutinmässiga medicinska ingrepp, från att hjälpa läkare med luftvägarna stabilisering att dra blod för testning. De övervaka vitala funktioner av patienten, och förändringar diagrammet så att det medicinska teamet kan hållas kännedom om patientens tillstånd. Akut sjuksköterskor även kommunicera med patienten och eventuella anhöriga om patientens tillstånd och behandlingsplan. När patienten akademiker till vård i en annan del av ett sjukhus eller en klinik arbetar akut sjuksköterska att göra övergången så smidig som möjligt genom att tillhandahålla korrekt och uppdaterad tillstånd för patienten.

Arbetet inom Undantagstillståndet omvårdnad kan vara mycket krävande, både fysiskt och känslomässigt. Akut sjuksköterskor hantera olika tillfällen, varav vissa är mycket komplexa och deras vardag är sällan tråkigt. De har ofta ovanliga medicinska tillstånd, svåra patienter, och familjemedlemmar som kan vara besvärlig att arbeta med. De möter också patienter med katastrofala skador, som kan vara känslomässigt traumatiska som sjuksköterskor hantera handikapp och död på akuten.

Timmar i akuta omvårdnad kan vara mycket oberäkneligt, som akutvård behövs på alla timmar på dagen. Människor som är intresserade av akut sjukvård med pålitliga timmar kanske vill överväga att arbeta i skolan eller kliniker kontor som är öppna vid vissa timmar för att ge behandling till personer under dagen. För människor som inte har något emot långa arbetspass och nattarbete, akuten och patienttransporter arbete kan betala mycket bra, och det kan vara ganska givande förutom utmanande.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.