Hur kan jag bli en Certified Nurse Barnmorska?

Barnmorskor är vårdgivare och medicinsk personal som anställer en helhetssyn på graviditet, förlossning och den postnatala vården av kvinnor och spädbarn. Två olika certifieringar finns för barnmorskor. Den första är Certified Barnmorskan (CM). GH credential kräver inte en ammande bakgrund, men det är inte lagligt att praxis barnmorskor under denna beteckning i de flesta länderna. För dem som vill ha flexibiliteten att träna var som helst i USA, är Certified Nurse Barnmorska (CNM) intyg det bästa valet. CNM certifiering kräver en bakgrund som sjuksköterska.

Oavsett vilken rutt är vald måste kandidaterna komplett först ett akademiskt program för barnmorskor som är godkänd av American College of Nurse Barnmorskor (ACNM) Avdelningen för ackreditering (DOA). De som inte har en ammande bakgrund måste ha en kandidatexamen med inriktning på vetenskap kurser som biologi, kemi och anatomi innan en barnmorska program. Om förkunskaper ej är nöjd med den sökandes kandidatexamen program, då vissa kurser kan behöva vidtas innan gå en barnmorska skolan. Program för CMS är vanligen cirka tre år lång och omfattar samma material som hittats i en certifierad sjuksköterska barnmorska programmet.

För de som söker certifiering som Certified Nurse Barnmorska, en ammande grad måste fyllas också. Varje barnmorska måste få minst en kandidatexamen och många slutföra en kandidatexamen i omvårdnad för att bli legitimerad sjuksköterska (RN), fyll sedan barnmorskor krav på en magisterexamen program. För närvarande andra alternativ är ett post-studerande, och några fortsätter in en forskarutbildning. År 2010 kommer alla certifierade sjuksköterska barnmorska kommer in på området skyldig att fylla i en forskarutbildning.

Efter en godkänd akademisk programmet är avslutat, kan sökande ta sedan den nationella certifieringsexamen. Efter avläggande av examen, är kandidater tilldelas antingen Certified barnmorska eller Certified Nurse Barnmorska certifieringen. De intyg som ges av den amerikanska barnmorskans Certification Board (AMCB), och de gäller i åtta år.

Under åtta år, måste barnmorskor komplett fortbildning poäng. Detta kallas Certification Maintenance Program (CMP). Om fortbildning krav uppfylls, kommer en ny licens skall beviljas i slutet av den åtta år. Om inte, kommer ingen ny licens utfärdas förrän barnmorskan återigen tar och skickar den nationella certifieringsexamen. Som med alla medicinska professionen, är det avgörande att certifierade sjuksköterska barnmorskor hålla dig uppdaterad om nya tekniker och förfaranden för att säkerställa sina patienter får bästa möjliga vård finns tillgänglig.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.