Hur blir jag ett bud?

Om du söker ditt första jobb, kanske du vill bli en kurir, som är någon som levererar och hämtar paket. Det finns två typer av bud företag: lokala och nationella. En lokal kurir Företaget erbjuder leverans samma dag, vanligtvis inom en viss stad eller distrikt. Nationella kurirer ge service till andra delar av landet och även internationella destinationer.

Det finns ingen eftergymnasial utbildning krav för att bli en kurir. Ett giltigt körkort, förmåga att arbeta längre timmar och social kompetens är allt som behövs. I vissa företag finns det en specifik vikt som kurirer måste kunna plocka upp och bära en kort sträcka. De flesta budfirmor kommer att kräva en förarens abstrakt eller färdregistreringen som en del av ansökningsprocessen. Detta dokument visar alla trafik biljetter och eventuella avgifter relaterade till trafikbrott, bland annat körning under påverkan.

Nästa steg för den som vill bli en kurir är att identifiera företag som anställer, de förändringar tillgängliga och eventuella särskilda begränsningar. Fylla i en blankett för de större budfirmor i ditt område, såsom UPS Reg;, eller DHL Reg;. Kontakt mindre kurir företag som tillhandahåller samma dag bruk endast om du har en pålitlig bil, eftersom det ofta är ett krav för en position som en kurir.

Karta-läskunnighet, en förtrogenhet med det lokala området och en god förståelse för trafikmönster är alla användbara när man arbetar som en kurir för en leverans samma dag tjänst. Kurirer i denna typ av företag betalas ett visst belopp för varje objekt som levereras inom den tidsfrist. Ju snabbare paketet levereras, desto mer arbetstillfällen som kan fyllas i på samma dag.

Den som bestämmer sig för att bli en kurir för ett stort företag normalt måste kunna börja arbeta tidigt på morgonen. Punktlighet, professionalism och körförmåga är alla mycket viktiga i detta läge. Denna typ av bud företag betalar per timme, men produktiviteten spåras genom datoriserade verktyg som registrerar paketet leverans och hämtning gånger. Anställda som är långsam eller emot trafik biljetter kommer att ogillas.

Advancement möjligheter för en kurir inkluderar frakt och mottagande positioner eller arbetar som en leverans samordnare eller logistik tjänsteman. Många utveckla affärsrelationer med återkommande kunder och ofta hitta ett bättre betalande ställning i sjöfarten departementet en tidigare kund. Ta dig tid att ge utmärkt kundservice och utveckla ett rykte om funktionalitet och professionalism.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.