Hur blir jag en rehabilitering läkare?

att bli en rehabilitering läkare, måste du tjäna både grundutbildning och medicinsk grader. En medicinsk praktik och en bosättning i rehabilitering medicin är också standardkraven. Denna typ av läkare hjälper personer som lider av invalidiserande skador eller sjukdomar att återvinna så mycket funktionalitet som möjligt. Även om varje fall är unikt, är målet för varje patient att leva ett så självständigt och så smärtfri som möjligt. Rehabilitering läkare nära samarbete med ett team av vårdgivare för att förbättra patientens tillfrisknande.

För att bli en rehabilitering läkare, en medicinsk school, som fullgjort en praktikplats, kommer att gälla för en av de 80 ackrediterade hemvist program för rehabilitering medicin i USA. Under denna tid kan läkaren överväga också pursing en av de sub-specialiteter rehabilitering medicin. Dessa inkluderar smärta, ryggmärg, idrott, neuromuskulära och palliativ medicin samt barn rehabilitering. Den amerikanska Styrelsen för fysikalisk medicin och rehabilitering (ABPM R) arbetar med certifiering styrelserna för pediatrik, internmedicin, neurologi och att låta akademiker för att bli certifierad inom både rehabilitering medicin och en annan specialitet. Rehabilitering läkare kan också utöva en Master of Science-eller doktorsexamen inom det valda området.

För att bli en rehabilitering läkare, måste en läkare att utveckla ett starkt ledarskap och kommunikation. Under en rehabilitering, kommer varje patients vård övervakas av ett team av läkare och andra vårdgivare. Upprustningen läkare är vanligtvis den ledare och har med hjälp av de andra läkarna utvecklar en behandlingsplan för varje patient.

Rehabilitering läkare är medlemmar i vårdteamet som ofta med anmälan till patientens familj på framsteg i behandling och till de ändringar av behandlingsplan. Rehabilitering läkare förklarar också att patienten och hans eller hennes familj när fördelarna med behandlingen är att komma till ett slut. Detta är en stressande situation, och bra människor kompetens och empati är en viktig del av jobbet.

En framgångsrik rehabilitering läkare måste vara en väl avrundad läkare, med förmåga att kommunicera med sina kollegor och oroliga anhöriga, liksom med patienter som har kognitiva funktionsnedsättningar. För att bli en rehabilitering läkare måste läkaren uppfylla stränga utbildningskrav, och det är nödvändigt för läkaren att vara uppdaterade på de senaste idéerna i rehabilitering. Trots att jobbet är krävande, rehabilitering läkare vanligtvis tycker att deras arbete är mycket givande.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.