Hur blir jag en rehabilitering Specialist?

En rehabilitering specialist är en person som hjälper patienter återhämta sig och anpassa sig efter skada, sjukdom, eller en traumatisk händelse. Det finns många sorter av rehabilitering specialist varje kräver särskild utbildning inom ett visst område i fokus. Vägen till att bli en rehabilitering specialist beror på de intressen, erfarenheter och pedagogiska sysselsättningar för sökanden, liksom de nuvarande behoven av rehabilitering området.

Det finns tre huvudtyper av rehabilitering specialist: fysiska, psykiska samt yrkesutbildning. Dessa grupper är dock ganska breda, och var och en innehåller en mängd specialiserade yrken. Till exempel kan vissa fysiska rehab specialister arbetar med patienter w hohave förlorat en lem till skada utvecklade en handikappande muskuloskeletala sjukdomar, medan andra hjälper dem med språket eller problem tal på grund av medicinska tillstånd. En yrkesinriktad terapeut kan vara med att hjälpa patienter med psykiska sjukdomar få jobb, eller kanske föredrar att arbeta med att återhämta sig missbrukare eller alkoholister som försöker komma in i arbetet på området.

Även om dessa är bara några av många möjliga yrken tillgängliga, arbetar för att bli en rehabilitering specialist nästan alltid börjar med en högskoleutbildning. Yrkesinriktad rehab arbetare tenderar att ha minst en två år examen i beteendevetenskap lärande, samt erfarenhet av arbetsförmedling och bemanningsföretag. För att bli en rehabilitering specialist som fokuserar på att hjälpa personer med mentala eller psykiska problem, en avancerad examen i psykologi, psykiatri, eller beteendevetenskap brukar rekommenderas. Många arbeten kräver också läkarutbildningen till viss del, även om det belopp som krävs kan variera mycket från position till position.

Även djurälskare kanske kan hitta bra arbete genom att välja att bli en rehabilitering specialist. En del veterinärer har inte tid eller möjlighet att hjälpa djur patienter återhämta sig från sjukdom eller skada, och precis som med människor, kan djuren behöver noggrann sjukgymnastik och även beteendemässiga utbildning för att anpassa sig till en bestående skada. Ett djur rehabilitering specialist har normalt en del veterinärutbildningen, och kan behöva ombordstigning utrymme att ge intensivvård till vissa patienter.

Med arbetstillfällen under universitetet kan hjälpa en person som önskar att bli en rehabilitering specialist landa en position i hans eller hennes önskat fält snabbt. Volontärverksamhet på medicinska eller rehab kliniker, som arbetar på kontor arbetsförmedling eller till och med ta en sekreterare position på en läkarmottagning kan alla vara till hjälp i det långa loppet. Genom att visa ett pågående engagemang för ett visst område, en person som planerar att bli en rehabilitering specialist kan visa uppriktiga intresse för potentiella arbetsgivare. Välja även tillfälliga arbeten klokt kan gå en lång väg att visa både kapacitet och passion för en framtida fast anställning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.