Hur blir jag en professionell frisör?

I de flesta fall en person som väljer att bli en professionell frisör måste börja med en viss utbildning. Detta är normalt erhålls efter gymnasiet är klar, men ibland high school är inte ett krav. Utbildningen sker på ett kosmetika eller skönhet skolan och lär grunderna i klippning, färgning och arrangemang och et cetera. Beroende på skolan, kan andra saker läras också, precis vaxning, ansiktsbehandlingar och mycket mer.

Det första stället en person ser ut att bli en professionell frisör är att någon form av kosmetika skolan. Det finns många att välja på i vissa områden och det kan finnas vissa extrema prestige, särskilt i städer. Dessa kommer förmodligen att kosta mer, men de kunde vara till fördel för en karriär senare.

utbildning vid en kosmetologi skola ansluten till ett mycket respekterat namn eller kändis i hårvård innebär ibland att kunna ta ut mer och /eller början på högre kvalitet salonger efter examen. Oavsett skola väljs, måste den uppfylla de regionala kraven så att ett körkort kan fås vid godkänt resultat. Statliga eller regionala nämnderna kosmetika är bra källor för att kontrollera denna information.

Hur mycket tid i skolan kan variera beroende på frisör. Det kan ta ungefär ett år eller mer för att fullfölja denna utbildning. Kostnader kommer också att variabel, även om många människor kan träffa några av detta genom att få studielån.

En gång genom utbildning, de flesta fortfarande har inte blivit en professionell frisör. De måste oftast ta en undersökning som förvaltas av en regional kosmetika anslagstavlan för att få sitt körkort. På platser som USA, går denna examen ofta ger tillstånd att bedriva i varje land.

I nästa steg att bli en professionell frisör är ofta en av två riktningar. Människor kan vända sig mer kända salonger och arbetar som praktikant, assistent eller annan. På denna väg, söker man efter kvalificerad utbildning, liknande få en examen i kosmetika. Med detta kan de ha möjlighet att hitta arbete med mer prestigefyllda salonger i framtiden, och detta vanligtvis motsvarar en högre lön, så småningom.

Alternativt kan den frisör går direkt till arbetet på vissa salonger, efter sin examen och få en licens. De bör ha vissa saker för intervjuer, till exempel en portfölj av arbete. Början professionell frisör kan också behöva köpa all utrustning som krävs, särskilt borstar och saxar. Många av dessa föräldrar skulle ha möjlighet att hyra en station i en salong, där de betalar ett visst belopp varje månad i hyra, eller de kan arbeta för en timlön. Det senare skulle kunna vara bättre val till en bra klient listan är etablerad.

Oavsett hur en person planerar att bli en professionell frisör eller hur de tåg efter examen, finns det vissa kunskaper som krävs. Klart folk måste vara framstående på att skära håret i en mängd olika stilar, och de kan även behöva kunskaper i att göra färg eller permanent vågor. Kundservice är en viktig sak också, eftersom skapa en förteckning över trogna kunder är det sätt på vilket de flesta frisörer att bli framgångsrika. Därför är det oerhört värdefullt för frisörer att odla en stark social kompetens, detta så mycket som precision, får avgöra framtida resultat och framgång.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.