Hur blir jag en laboratorieskötare?

Ett laboratorium teknikern eller "lab tech" är en person som bedriver forskning inom ett vetenskapligt laboratorium. Termen omfattar en rad olika vetenskapliga och medicinska områden, och det finns många olika sätt att bli ett laboratorium teknikern. Medan en kandidatexamen krävs inte alltid, i allmänhet det bästa sättet att bli ett laboratorium teknikern är att uppnå en kandidatexamen i området vetenskap mest intressant för den enskilde. Skaffa forskningserfarenhet som ett grundutbildningsprogram skulle vara till stor hjälp att få en position som ett labb tech efter examen från college.

Ett laboratorium teknikern kan användas i någon science-området som bedriver forskning i laboratoriet, från geologi till kemi, genetik, eller medicin. Vissa laboratorium teknologer är anställda av universitet, andra på sjukhus och läkemedelsföretag. Laboratoriet teknologer brukar övervakas av fil. dr eller M. D. vetenskapsmän eller chefer laboratorium. De kan ha en hel del självständighet i sitt arbete, eller så kan de övervakas noga. Laboranter med flera års erfarenhet ofta tåg och övervaka andra som de lär sig att bli ett laboratorium teknikern.

I allmänhet laboratorium teknologer anställda inom universitet och industriella miljöer utbildas på jobbet. De får allmänna teoretiska och praktiska kunskaper i deras examen, men det praktiska arbetet de utför i sina arbeten är oftast mer specialiserade än vad de lärt sig i skolan. En generell kunskap om det vetenskapliga området där de arbetar, och en del erfarenhet av laboratorium forskning är i allmänhet tillräckligt för en intrade nivå läge.

Medan begreppet laboratorieskötare avser arbetstagare i ett stort antal vetenskapliga arbeten, några laboratorietekniker karriärer är mer specialiserade. Till exempel en medicinsk teknikern är särskilt utbildade för att genomföra diagnostiska tester på blod och kroppsvätskor på ett sjukhus laboratorium. De fungerar inte i akademiska eller industriella forskningslaboratorier. En medicinsk teknikern är också ibland som ett kliniskt laboratorium teknikern.

För att bli ett laboratorium teknikern i en klinisk miljö, skulle en person behöva en kandidatexamen i medicinsk teknik eller i ett life science. Kliniska laboratorium teknologer får mycket av sin utbildning på arbetsplatsen, liksom andra laboratorium teknologer. Arbetstagare i små laboratorier utför en mängd olika tester, medan de i större laboratorier ofta specialisera sig. Laboratoriet teknologer kan förväg för att bli laboratorium chefer, men ytterligare möjligheter till karriärutveckling inom detta område är begränsade, men detta kan variera något från område till område.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.