Hur blir jag en Författare?

Det kan vara den enklaste sak i världen att bli en författare, och även de mest utmanande upplevelse. Vem som helst kan författaren en dikt, en berättelse, ett stycke fiktion eller icke-fiktion, men frågan kvarstår om människor blir en känd författare, som faktiskt publiceras eller riktigt har erkänts. De två saker är inte alltid samma, och även om det är lätt att ge massor av tips på författande och blev en välkänd författare kräver talang, envishet och tur.

Först kan det vara klokt att överväga vilka färdigheter en författare måste ha. Den som vill bli en författare bör ha starka skrivkunskaper. Att kunna arbeta inom tidsgränser och för att vara en självgående och vistelse motiverade när ingen tillsyn är värdefulla också. Uppenbarligen stark kritisk läsning kompetens är viktig. Det är svårt att veta vad bra skrivande är om upphovsmannen inte kan erkänna det i verk av andra människor.

En del författare inte har formell utbildning, men många av dem. De flesta kan börja på vägen att bli en författare genom att ta massor av klasser i litteratur och i skrift. Författare kan arbeta i många genrer, så det är en bra idé att undersöka flera av dessa: noveller, poesi, facklitteratur prosa, skönlitteratur, biografi och personlig essä. Eftersom människor studera dessa, ofta på högskolenivå, det brukar man få en känsla för vilka typer av skrift passar dem. Kanske de föds poeter, eller passar skriva om andras liv, till exempel.

Det finns flera grader som kan tjänas för människor som studerar för att bli en författare. Dessa inkluderar examina i kreativt skrivande eller litteratur vid kandidatexamen nivå. Vissa människor tar en examen i ett helt orelaterat ämne. Människor kan också tjäna Master of Fine Arts examen i kreativt skrivande. Den magisterexamen är väl värt det om en potentiell författare känner sig inte riktigt redo att inleda sin karriär. Andra tycker att detta grad överflödiga, eftersom de redan skriver en hel del.

Vad verkar vara värdefull när en person vill bli en författare är att de börjar lämna in arbetet så snart de kan. Högskolor har ofta noveller publikationer som kan vara ett bra ställe att börja, men människor som bor i USA och Kanada bör också investera i en aktuell Writer's Digest så att de kan börja lämna in sitt arbete på annat håll. Tyvärr kommer de flesta författare måste vänja sig vid avslag, eftersom de är riskerar att möta det med många synpunkter. Den verkliga författaren kommer soldat på, trots dessa, fortsätter att lägga fram och arbeta med nya material tills mottagen börja inträffar.

Eftersom författarskap kan vara något av en riskabel karriär, kan det också vara klokt att studera något med anknytning till sitt område som kan ge en stadig inkomst. Människor skulle kunna fungera i journalistik, publicering, redigering eller andra områden där jobb är något lättare att hitta. De flesta människor kommer inte att bli en författare som är känd om de inte fortsätta skriva, och när de blir mer arbete publiceras, bör de börja leta efter en litterär agent. Dessa människor kanske kan ta en författares arbete mycket längre, så att det uppmärksammas av stora förlag.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.