Hur blir jag en Corporate Event Planner?

Om du vill bli ett företagsevenemang planerare är det viktigt att förstå att denna bana skiljer sig från en allmän händelser eller part planering karriär. Även om alla evenemang planerare behöver goda organisatoriska färdigheter och en stark känsla för detaljer, företagsevenemang planerare måste hålla tonen affärsmässigt och alltid vara uppmärksam på marknadsföringsstrategier som företag branding. Även om ett företagsevenemang är mer avslappnad, såsom en golftävling, skall uppgifter som att använda företagets färger och logotyp i kallelserna till kunderna skall iakttas. Det bästa sättet att bli ett företagsevenemang planerare är att ha en affärsmässig bakgrund med ett nätverk av kontakter, men beslutsamhet och uthållighet är de viktigaste kvalifikationer. Till exempel, om du kan hantera övertyga ett mindre företag att anställa dig att planera en liten händelse och göra bra på detta för att få en referens, kommer du att ha startat en väg till ditt mål att bli ett företagsevent planerare.

Om att hitta ett avlönat arbete visar sig vara svårt i början och du är fast besluten att bli ett företagsevenemang planerare, kanske du kan få referenser och arbetslivserfarenhet genom volontärarbete för att planera en händelse eller två för en lokal välgörenhet. Kontrollera att du har professionella visitkort och hand dessa ut till deltagarna vid varje evenemang, om detta är godtagbart för din klient. Också, dela ut korten kunder tillsammans med ett visitkort. Detta bidrar till nya företagsevenemang planerare finslipa sina färdigheter och göra nödvändiga förbättringar av deras evenemang planering.

färdigheter som krävs för att bli ett företagsevenemang planerare ingår är mycket välorganiserade, vistas lugn under press och att kunna arbeta inom en budget. Företagskunder tenderar att ha en fastställd budget för evenemang och det kan vara utmanande för händelse planerare att få catering kostnader, högtalare, marknadsföringsmaterial och en lämplig plats att passa in i verksamheten budgeten. En stor kunskap om kongresscenter och andra mötesplatser för näringslivet och deras hyreskostnader per fall krävs av alla som önskar bli ett företagsevenemang planerare.

Företag händelse planerare måste också veta hur man ordna rätt ljud visuell presentation utrustning och andra detaljer för möten, seminarier och konferenser. Han eller hon måste hantera och övervaka alla detaljer för många typer av företagsevenemang såsom mässor, nya produktlanseringar, team händelser byggnad och styrelse möten. Handläggningen av alla planeringen och genomförandet av detaljerna lugnt, framgångsrikt och professionellt för att möta kundens förväntningar ska vara ditt slutgiltiga mål.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.