Vilka olika typer av jobb Disc Jockey?

discjockey jobb att inbegripa dem som utförs på en radiostation, klubb eller särskilda evenemang. I vissa fall kan en discjockey göra mer än en av dessa typer av arbeten, antingen göra särskilda matcher för en radiostation som en befordran, eller för att tjäna pengar vid sidan om. Oavsett vad karriärväg är vald, många discjockey jobb är mycket lika. Även de inom en radiostation ofta kräver en stor offentlig samverkan.

Det är av denna anledning som de flesta discjockey jobb är inte bara jobb som kräver att välja låtar och köra en sändning, men dessa kan vara mycket viktiga aspekter av discjockey arbetsbeskrivning. I stället måste en discjockey vara en person som relaterar väl till människor. I studion är discjockey ofta en av de första kontakterna till allmänheten, besvara en studio linje att ta förfrågningar, tävlingar och andra interaktiva upplevelser. Discjockeys som gillar den här typen av arbete kommer att finna det finns många möjligheter, som den mest populära kommer att ha en stor offentlig samverkan.

Radio arbetstillfällen discjockey involvera göra visar förberedelse, kör utsändningen, och hantera lyssnare. I vissa fall kan en discjockey skyldig att säkra intervjuer med lokala personligheter, eller personligheter inom musik genren. I andra fall kan det format som kräver helt enkelt för att spela musik, uppdatera sport, nyheter och väder, och hantering andra allmänna uppgifter. Medan en skiva jockey skifte får senast åtta eller fler timmar, de är sällan på luften så länge.

Andra discjockey jobb bygger på nattklubbar. Dessa är oftast deltid positioner. Den person som utför de uppgifter som en discjockey i den här inställningen är därför sannolikt att vara studerande, eller har någon annan hel-eller deltidsarbete. Dessutom kan en levande discjockey krävas varje natt i veckan på mer upptagna klubbar, eller bara på helgerna, beroende på mängden nivåer och förväntningar. Denna typ av arbete kan ge en bra, stabil deltid inkomster för dem som är intresserade i arbetet.

För dem som vill starta eget och bli en skiva jockey är ett sätt att göra det. Privatägda kontrakterade discjockeys ofta efterfrågan på bröllop och andra speciella evenemang. Eftersom många av dessa händelser inträffar på helger, är det mycket lätt för en enskild att också ha ett heltidsarbete. Att göra den här typen av jobb på den sida som kommer att kräva investeringar i utrustning, ljus och ljud system. Detta kan bli mycket dyrt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.