Vilka är de olika logoped jobb?

En logoped, som även kallas ett tal språk patolog är någon som är utbildad för att diagnostisera och behandla problem som människor har med talade ord. Logoped jobb finns i en mängd olika områden, både offentliga och privata. Dessa jobb kan finnas i skolor, privata meddelanden, regionala social kontor arbete och även i egenskap av fältet eller filmindustrin.

En logoped arbetsbeskrivning kan variera beroende på personens arbetsplats. De som arbetar i skolan kan agera självständigt, medan de som arbetar på sjukhus kan vara en del av ett team med medicinsk personal som arbetar mot vård och rehabilitering av en patient. Vissa tal-språk patologer öppna också sina egna metoder, eller arbeta som en extern konsult för offentliga och privata företag.

En logoped arbete bedrivs ofta i en en-på-en inställning. Detta kan på ett sjukhus, hjälpa en patient att återfå kapaciteten för tal efter en stroke, eller i skolan, att hjälpa en elev att övervinna ett talfel som hindrar inlärningsprocessen. Tal-språk terapeut arbetstillfällen inte är fysiskt krävande, men kan vara mentalt beskatta, som terapeuten måste ägna noggrann uppmärksamhet på detaljer och koncentrera sig på att korrigera talsvårigheter.

utbildning som krävs för de flesta språk och tal arbetstillfällen terapeut är en magisterexamen eller motsvarande. Vissa områden kräva att de sökande för jobb logoped som skall licensieras av lokala eller regionala regeringen föreningar och vissa områden kräver en magisterexamen att erhålla en licens. De med mindre än en magisterexamen ofta utöva möjligheten till biträdande talpedagog jobb, vilka kräver mindre utbildning och har mer släpphänt tillståndsförfaranden. Kraven för att bli en logoped kan också variera beroende på arbetsorten. Till exempel kan en kommunal skola har krav som skiljer sig från de som är i ett privat sjukhus.

Logoped jobb kräver en hög grad av tålamod och medkänsla. Varje patient kommer att utvecklas i olika hastighet, och öka den en patients vård bör inte bråttom. Logopeder också bör ha en effektiv kommunikation, både för att förstå medicinsk terminologi och testresultat, och även att uttrycka dessa saker i en lättförståelig sätt till sina patienter. Färdigheter för problemlösning är ett absolut måste för alla som vill bryta sig in i området för tal och språk terapi. Dessa terapeuter är också skyldiga att föra noggranna register över en patients diagnos, behandling och framsteg.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.