Vilka är de olika anestesisjuksköterska jobb?

En anestesisjuksköterska är en avancerad praxis legitimerad sjuksköterska med en omfattande utbildning inom anestesiologi. En avancerad praxis sjuksköterska hänvisar ofta till en sjuksköterska som har genomgått en avancerad examen, t. ex. en magisterexamen i omvårdnad. Anestesisjuksköterska jobb finns i en mängd olika inställningar, inklusive offentliga, privata och militära anläggningar. Han eller hon normalt praxis under ledning av en läkare eller tandläkare, och erbjuder samma tjänster som en narkosläkare.

En karriär som anestesisjuksköterska är ett av de mest respekterade starkt och väl kompenseras av alla sjuksköterskor specialiteter . En anestesisjuksköterska är utbildad att administrera alla typer av anestesi med intravenös, spinal och metoder inandning. Sjuksköterska narkosläkare kallas också anestesi sjuksköterskor och narkosläkare sjuksköterska. I USA, är det officiella namnet för jobbet certifierade registrerade anestesisjuksköterska (Crna). De kan praxis i varje inställning som kräver narkos tjänster.

De flesta anestesisjuksköterska jobben finns i traditionella miljöer såsom rum sjukhus drift, intensivvårdsavdelningar, förlossning rum och ambulatoriska kirurgiska centra. Specialty praxis som även anställa sjuksköterska narkosläkare omfatta ögonläkare, tandläkare och smärta kliniker förvaltning. I varje av dessa inställningar, sjuksköterska narkosläkare samarbeta med andra läkare att administrera och förvalta anestesi vid kirurgiska och medicinska procedurer.

Traditionella anestesisjuksköterska jobb innebär att ta hand om en patients anestesi behov före, under och efter en operation eller medicinsk åtgärd. Detta omfattar en bedömning av fysiskt tillstånd och patientens behov, utbilda patienten om anestesi och administrera och förvalta anestesi under förfarandet. Efter ingreppet, övervakar de anestesisjuksköterskan patientens återhämtning efter anestesi, förvaltar omedelbar postoperativ smärta samt följer patientens tillstånd under övergång från återvinning till vården enheten.

Det finns flera olika modeller för en anestesisjuksköterska praktiken. Att arbeta som anställd av ett sjukhus eller annan vårdinrättning är det vanligaste. Vissa sjuksköterska narkosläkare har en oberoende privat praktik, och andra metoder som en del av en anestesi-grupp. Sjuksköterska narkosläkare kan också arbeta för offentliga inrättningar och offentliga organisationer hälsa.

Många anestesisjuksköterska jobb finns på landsbygden och i underutvecklade länder. De är ofta den enda leverantörerna av anestesi inom dessa områden där narkosläkare tjänster antingen saknas eller är mycket dyra. Sjuksköterska narkosläkare också spela en viktig roll i de medicinska behoven av militära enheter över hela världen.

Vissa sjuksköterska narkosläkare välja att använda sin utbildning i jobb som är mindre traditionella. De som är högt kvalificerade och erfarna får undervisa i anestesiologi program eller utföra forskning. Många antar chefsbefattningar inom departementen anestesi och utföra administrativa uppgifter såsom ekonomisk förvaltning, personal, kvalitetssäkring och riskhantering. Dessa arbeten kräver oftast samma utbildning och certifiering som traditionella jobb anestesisjuksköterska.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.