Vilka är de olika Tal patologi jobb?

området behandlar tal patologi med språkutveckling, tal fysiologi, språkproblem och funktionshinder kommunikation. Ett tal patolog eller logoped utvärderar och diagnoser källan till funktionshinder, sedan arbetar med patienter för att övervinna den. Många tal patologi jobb i skolor eller sjukhus medan andra logopeder kan arbeta privat som konsulter. De flesta tal patologer arbete med patienter individuellt och i små grupper. De utarbeta behandlingsprogram för varje patient, och behandlingen fortsätter tills problemet är saneras eller tills patienten kan arbeta på egen hand.

De flesta tal patologi jobb i USA krävs en magisterexamen. De flesta amerikanska forskarstuderande program kräver en kandidatexamen i kommunikationsvetenskap eller ett närliggande område. USA logopeder behöver en legitimation, men vilken typ av tillstånd kan variera från land till land. En vanlig amerikansk certifiering är intyget om klinisk kompetens i tal-språk patologi, eller CCC-SLP som erbjuds av den amerikanska Speech Language Hearing Association. Denna certifiering kräver en examen, handledd klinisk tjänst, och en forskarutbildning kliniska gemenskap.

Många tal patologi jobb i skolan. Terapeuterna arbetar med barn för att lösa gemensamma problem såsom stamning, lisps och andra svårigheter uttal. De kan också arbeta med barn med fysiska funktionshinder som påverkar språkinlärning och produktion, såsom svårigheter att svälja, hörsel, kluven gom, eller cerebral pares. Barn med autism kan fungera med en logoped för att lära sig socialt fungerande kommunikation pragmatik och strategier och patologer tal ofta även har utbildning i att undervisa alternativ kommunikation för barn vars funktionshinder hindrar normalt sett.

Andra vanliga tal patologi jobb på sjukhus och kliniker hjälpa människor rehabilitering efter olyckor, stroke och andra hjärnskador och sjukdomar som afasi eller Parkinsons sjukdom. Det patologer arbeta med patienter för att ta reda på orsaken till funktionshinder och omskola patienten att tala. Detta kan innebära övningar med ansiktsmusklerna, mun och tunga samt hals och luftvägar att åter lära sig kontrollen behövs för att tala begripligt. Det kan också finnas kognitiv utbildning för att hjälpa en skadad tal hjärna lära om och auditiva processer.

En del jobb tal patologi fokus på kommunikationsstrategier och accent för att begränsa kommunikation och sjukvårdspersonal och andra personer som missnöjda med hur de talar. Dessa terapeuter arbetar ofta med annat modersmål att övervinna sina utländska accenter. De kan också arbeta med skådespelare, newscasters eller andra människor vars jobb kräver att tala inför publik, men vars regionala dialekter är "icke-standard" och kan anses sakna prestige.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.