Vilka är de olika Histotechnologist jobb?

Histotechnologists är patologi yrkesmänniskor som är utbildade i att förbereda och fläck objektglas för att studera och diagnostisera sjukdomar. Vanliga är att dessa professionella nära samarbete med en patolog eller en grupp, för att säkerställa en snabb leverans av resultaten för de medicinska beslut och förfaranden som väntar på att de har slutförts. Histotechnologists kallas även vävnad teknologer, histotechnicians och tekniker histologisk.

Människor som söker histotechnologist jobb kan ha möjlighet att arbeta på olika platser. De flesta histotechnologists arbeta fyrtio timmar arbete veckor i läkarmottagningar och kliniker, liksom operationssalar. Histotechnologist jobb på läkemedelsföretag och forskningslaboratorier kan omfatta forskning om nya läkemedel, behandlingar, eller till och hushållsprodukter. Befattningar inom statliga verk såsom Naturvårdsverket och Food Drug Administration kan bland annat analysera komponenter av material och livsmedel som människor möter varje dag.

Det finns även histotechnologist öppningar inom marinbiologi och veterinärmedicinska patologi för yrkesmänniskor som föredrar att arbeta med djur och kriminalteknisk patologi för dem som är intresserade av att fastställa dödsorsaken, särskilt inom både straffrättsliga och civilrättsliga utredningar.

Beroende på läge och typ av histotechnologist jobb som valdes, kan dagliga arbetsuppgifter varierar. Dessa uppgifter kan omfatta studier vävnad strukturer och identifiera avvikelser närvarande förbereder diabilder av organvävnad för observation, utföra mikroskopi, verkställande nya förfaranden och tekniker testning, bevara organ för undersökning, och jämföra testresultat med kroppsliga funktioner. Dessa uppgifter kräver oftast gott omdöme kompetens samt förmågan att tillämpa känsla för detaljer. Histotechnologist jobb brukar också kräva problemlösningsförmåga och förmåga att arbeta under press, samt en fallenhet för att arbeta med ett team.

Studenter som söker histotechnologist jobb kan förbereda sig genom att inrätta en fast bakgrund i matematik och vetenskap. Särskilda områden kan vara biologi, datavetenskap och kemi. Bra skrivande och kommunikationsförmågan är också oftast nödvändigt.

Efter gymnasiet potential histotechnologists få vanligtvis en kandidatexamen. Dessutom ett måste slutföra ett intyg från ett program ackrediterade antingen genom utskottet för Allied hälsoutbildning och ackreditering (CAHEA) eller det nationella ackrediterande byrån för Clinical Laboratory Sciences (NAACLS). Licensiering lagar för histotechnologist jobb varierar mellan olika platser.

Eftersom det finns flera positioner öppna än det finns utbildad personal närvarande fylla dem, histotechnologists är i hög efterfrågan. Detta innebär också att lönerna är relativt bra, med tanke på den mängd som krävs utbildning. Med erfarenhet löner tenderar att öka avsevärt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.