Vilka är de olika Disaster Recovery jobb?

Det finns tre olika katastrofer jobb: konsult, som arbetar för en återställning fast, och undervisning. Katastrofåterställning hänvisar till förfaranden och åtgärder som krävs för att antingen återställa ett komplext system med dess benägna tillstånd, eller ta itu med resultatet av en naturkatastrof. Detta område har vuxit exponentiellt med den utökade beroendet av informationsteknik. Tidigare återställning inriktad på kortsiktiga krissituationer som skapas av en naturkatastrof.

Det finns ingen specifik examen i katastrofer. I stället är utbildning i dessa metoder ofta finns som en eftergymnasial intyg program. Det finns två olika områden för koncentration av dessa program: fysiska och informationsteknik återhämtning. Fysisk återställning jobb och kurserna är avsedda för front-och sjukvård via Internet och sjukvårdspersonal. Detta omfattar sjuksköterskor, akutsjukvård teknologer, läkare sjuksköterska, och poliser.

Informationsteknik återställning jobb och kurser är främst inriktat på återställning av data, att återvända till full verksamhet och arbetar för att hålla systemet säkert. Dessa kurser är avsedda för systemoperatörer, nätverksadministratörer och systemarkitekter. Detta är särskilt viktigt eftersom datasystem används för att hantera allt från elektriska till kommunikationssystem.

Ett växande antal yrkesverksamma katastrofåterställning starta eget konsultföretag. Arbetar som oberoende konsulter, erfarna experter tillgång till deras sakkunskap till offentliga organ, städer och stora institutioner och företag. Denna typ av projekt är normalt en låg prioritet, tills något händer. Försiktig företag inte vänta, utan ett aktivt förhållningssätt.

Det finns ett stort antal arbetstillfällen katastrofåterställning tillgängliga i en beredskap företag. Dessa företag är specialiserade på att förbereda ett företag för en rad katastrofer. De över befintliga system och rutiner, ge rekommendationer och sätta rutiner för att säkra företagets. Denna praxis är vanligen noteras i företagets balansräkning som en riskminskningsstrategi.

Många katastrofer experter vänder sig till undervisning, erbjuder kurser för vård och teknologer information. Gemenskapen och högskolor karriär är bra ställen att lära sig de praktiska färdigheter som krävs för att genomföra planen katastrofer. För att bli en instruktör, många yrkesverksamma fylla i ett intyg program i vuxenutbildning. Att lära sig mest effektiva sättet att undervisa vuxna kan vara en stor hjälp när du gör denna karriär övergång.

Människor som rapporterar den största tillfredsställelse i arbeten återställning njuta av problemlösning och arbeta som ett team. Uppmärksamhet på detaljer, professionalism, engagemang och självdisciplin är mycket viktiga i denna karriär. Även om katastrofberedskap är utformad med en kris i åtanke majoriteten av tiden finns det ingen kris. I stället tid och kraft ägnas åt förberedelser, planer och strategier om det finns en kris.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.