Vilka är de olika Cytotechnologist jobb?

Cytotechnologist jobb finns i ett antal olika miljöer, från forskning till den medicinska laboratorier och olika positioner undervisning. Cytologi kräver vanligtvis en avancerad examen i medicinsk laboratorievetenskap och cytotechnologist bör ha många färdigheter som den medicinska laboratorieskötare inte. Denna fördjupade kunskaper ger ofta cytotechnologist en bättre förståelse när det gäller avvikelser i cellstruktur som kan förebåda uppkomsten av sjukdomen.

Som cytotechnology handlar om avancerade studier av celler och deras abnormiteter är cytotechnologist en ovärderlig resurs i den medicinska laboratoriet. En medicinsk teknikern är utbildad att identifiera grundläggande avvikelser i cellstruktur. Den cytotechnologist är högutbildade korrekt identifiera dessa avvikelser och kan hjälpa läkaren att sätta dem i en diagnostisk kontext. Cytotechnology är mest känd för identifiering av cancer från slumpmässiga biopsier och för den roll den spelar i granskningen av cellprov.

Cytotechnologist arbeten finns i många diagnostika områden. De kan finnas i sjukhuslaboratorier, även om detta inte är vanligt. Som en allmän regel sjukhus i behov av en professionell cytotechnologist kommer att skickas provet ut till ett avancerat laboratorium utanför sjukhus. Detta laboratorium innehåller vanligtvis ett team, som cytotechnologist, och är specialiserat på onormala prover och de som kräver att av specialiserad laboratorian. De kommer dock ofta ta prover från flebotomi centrum utan ett laboratorium i lokalerna.

Bortsett från dessa specialiserade, cytotechnologist jobb är också tillgänglig på forskningscentra. Cancer forskningscentra anställa ofta en stor grupp av cytotechnologists i lokalerna. En erfaren cytotechnologist kan också hitta cytotechnologist jobb inom läraryrket, där de arbetar med upp-och-kommande teknologer att lära dem grunderna i jobbet. Deras praktiska erfarenheter gör dem till en ovärderlig resurs för dessa studenter, varav många är medicinskt laboratorium tekniker som söker en avancerad examen, och som känner till labbet men inte med detaljerna i cytotechnology.

Vid något tillfälle mest cytotechnologists väljer att sluta arbeta på bänken, laboratoriet term för cytotechnologist jobb som har teknikern som arbetar direkt med prover. Vissa kommer att flytta in i undervisningen. Många kommer att avancera till en administrativ roll i laboratorium, och med sin erfarenhet och sakkunskap för att övervaka den dagliga driften av en hel laboratorium eller en specifik sektion där.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.