Vilka är de olika Air Traffic Control jobb?

Processen att förvalta start och landning av flygplan kräver samordning av flera olika flygledningen jobb. Även om det finns en rad olika uppgifter som i detta läge kan flygledningen jobb delas upp i fyra huvudkategorier: övervakning, kommunikation, timing, och prioritera. De färdigheter som krävs för att vara en flygledare innefattar uppmärksamhet på detaljer, mental fokus och förmåga att arbeta under press.

En ettårig flygledare är programmet tillgängligt i ett brett spektrum av samhället och högskolor karriär. Förutom denna formella eftergymnasial utbildning, alla flygplatser har en egen utbildning och examination. Roll trafik samordnare är centralt för flygsäkerheten vid alla flygplatser, stora som små. Utöver grundutbildningen, de flesta flygplatser ge särskilda kurser i ny mjukvara, konflikthantering, kommunikation och förfaranden. Kontinuerlig utbildning är mycket viktigt i detta karriär, eftersom tekniken förändras i snabb takt.

Övervakning av luftfartyg som kommer in i luftrummet kring en flygplats är en av de viktigaste flygledningen jobb. Genom en kombination av radiokommunikation, datateknik och flygplan drogtester, kan flygledaren spåra alla flygplan och deras placering i förhållande till varandra, marken, och flygplatsen. Spacial medvetenhet, förståelse av flygplan dimensioner och grundläggande fysik är alla hjälp i detta yrke.

Kommunikation är en viktig del av att vara en flygledare. Förmågan att kommunicera snabbt och effektivt med ett antal piloter, är co-piloter och andra flygledare central för denna roll. Under utbildningen finns det en rad håna kommunikation övningar används för att ge de kunskaper som krävs i denna roll. Sända fel information eller underlåtit att inkludera väsentlig information i en verbal kommunikation till en pilot kan få fatala följder.

Samordningsgruppen för start, taxning och landning tidsplan för alla plan på en uppsättning start-och landningsbanor är en av de många viktiga flygkontrolltjänsten jobb som krävs i detta läge. En solid förståelse av den tid som krävs för att genomföra dessa steg för olika plan modeller och storlekar gör det möjligt för regulatorn att maximera användningen av banan och minimera väntetiden. I en nödsituation är det upp till flygledaren att prioritera flygtrafiken för att minimera risken för passagerarnas säkerhet. Även om detta kan verka enkelt, finns det ofta motstridiga prioriteringar och krav från piloter. Det slutliga beslutet är ansvarig för flygledare, som måste kunna motivera sitt beslut och kommunicera det tydligt till piloter och andra flygledare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.