Vilka är de äldsta universiteten i världen?

förteckning av de äldsta universiteten i världen varierar beroende på hur man definierar ett universitet. Om ett universitet anses vara en grad beviljande institution, alla av världens äldsta universitet ligger i Europa, där rutiner för beviljande av certifiering var utbredd av 1100-talet. Men avancerad många läroanstalter i Asien och Afrika är mycket äldre än de europeiska universiteten, och det med rätta hör hemma på en lista av världens äldsta universitet när man tänker på dem som lärocenter.

Ack, många gamla lärosäten inte längre existerar. Universitetet i Nalanda, till exempel ett säte buddhistiska lärande i Indien, grundades i femte-talet fvt, men stängdes på 1100-talet. För denna lista, räknar vi bara kontinuerliga läroanstalter, varav några erbjuds grader senare än andra. I alla fall är det exakta datumet för stiftelsen ibland svårt att fastställa, eftersom många universitet organiserat sig långsamt.

efter världsdel, är den äldsta universitet leds av universitetet i Nanjing i Kina, grundades omkring 258 BCE. Det var bara formellt kallas ett "universitet" i 1888, men har erbjudit utbildning till kinesiska utan att utfärda formella grader i århundraden. Nästa, som representerar Afrika, universitetet i Al Karaouine i Fez, Marocko, som grundades 859, följt av universitetet i Bologna i Bologna, Italien, som grundades 1088 av studenter som rekryteras instruktörer. I Sydamerika, Universidad Autonoma de Santo Domingo, i Dominikanska republiken, grundades 1536 och Harvard University, i Nordamerika, grundades 1636. Australien följde i 1850 med universitetet Sydney, och Antarktis inte värd ett universitet.

Vissa universitet kämpar om platser på listan över de äldsta universiteten i världen. På grund av förändringar i universitetets namn och stadgar, har vissa skolor genomgått ett antal olika inkarnationer vilket gör dem svåra att spåra. Harvard, till exempel konkurrerar med flera andra universitet och högskolor i USA för äran att bli kallad "första" universitet.

Om man ser till de äldsta universiteten i världen med kriterium att de också beviljas utsträckning i hela sin historia, de äldsta universiteten i världen är alla europeiska, som börjar med universitetet i Bologna. Nästa fyra äldsta universitet: Universitetet i Paris (1150), universitetet i Oxford (ca 1167), universitetet i Modena (1175), och University of Cambridge (1209). Bruket att erbjuda grader erkännande för avancerade studier sprida sig från Europa till andra nationer, och även befäste sambandet mellan universitet och grader, som kvarstår än i dag.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.