Vad betyder en Investigator försäkringsbedrägeri göra?

en utredare försäkringsbedrägerier är en person som arbetar för ett försäkringsbolag för att avgöra om en ansökan görs under falska förespeglingar. Detta gäller särskilt om funktionshinder fordringar, där människor kan säga sin rörelse eller livskvalitet är begränsat på grund av kronisk smärta. På grund av att kronisk smärta är ofta svårt att bevisa medicinskt, kan detta utgöra ett problem för försäkringsbolagen. Vissa kan också undersöka medicinska räkningar, men dessa är lättare att kontrollera.

I vissa fall kommer en försäkringsbedrägeri utredare arbetar för ett företag på en heltid. De större försäkringsbolagen har tillräckligt ofta fall där de kan stödja en individ, eller till och med en hel avdelning i denna egenskap. Det andra alternativet, naturligtvis, är att anlita en privatdetektiv, tilldelning av kontrakt för tjänster endast när det behövs. Det är så många utredare i privatpraktik lever.

Efter ett försäkringsbedrägeri utredare ges ett fall han eller hon vanligtvis börja med lite bakgrundsinformation. Ärendet kommer att innehålla ämnet senast kända adress och annan personlig kontaktinformation tillgänglig. De klagomål kommer också att finnas på plats. Detta gör det möjligt för forskaren att avgöra om klagomålet är giltigt. Till exempel, i ett funktionshinder fall får den berörda personen hävdar att de inte har användning av sina ben.

Efter den inledande genomgången av handlingarna kommer försäkringsbedrägeri utredaren sedan vanligtvis vända sig till övervakning arbete för att se om fordringen är giltig. Även om detta kan innebära mycket teknisk utrustning, såsom fjärrövervakning video, är det mesta av arbetet utförs med en vanlig stillbildskamera och videokamera. Med hjälp av exemplet med mannen som hävdade att han inte längre kunde använda benen, kommer utredaren leta efter bevis. Om han ser mannen som regelbundet använder en rullstol, kan han sluta anspråket är giltigt. Men om ser han mannen spela fotboll med grannländer barn, kommer han att dokumentet sannolikt händelsen med bilder och videoklipp, och rapportera resultaten.

I de flesta fall kommer resultaten att presenteras för en försäkring advokat eller konsumentbedrägerier advokat. Vid denna punkt kommer företaget att dra sannolikt något funktionshinder betalningar till den enskilde. Civil och även åtal kan komma som ett resultat av försäkringsbedrägerier utredarens arbete. Vid en rättegång kan försäkringsbedrägeri utredaren kallas att vittna om vad han faktiskt bevittnade under försäkringstiden undersökningen, och rapportera om riktigheten av sin utrustning och inspelningar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.