Vad betyder en Hjärt-tekniker göra?

En hjärt-teknikern arbetar under en läkares riktning att ge stöd vid diagnos och behandling av hjärtsjukdomar och kärl-eller blodkärl, problem. En karriär inom detta område kräver utveckling av social kompetens för att interagera på lämpligt sätt med människor som har livshotande sjukdomar, och förmåga att arbeta med ett brett utbud av verktyg och utrustning. En framgångsrik kandidat är professionell, patient, förståelse och fungerar bra med människor i alla kulturer.

En hjärt-teknikern utför en rad administrativa och service-relaterade uppgifter. Han eller hon förklarar Prov och förfaranden som patienter, övervakar patientens säkerhet och komfort under hela testet och rapporterar eventuella avvikelser eller problem för den behandlande läkaren. Andra arbetsuppgifter kan omfatta att begära patientens journaler och testresultat, bibehålla kardiologi utrustning, nya övervakningssystem hjärtfrekvens och blodtryck, och inspelningen diagnostiska data med kardiologi utrustning.

Det finns fyra områden av specialisering för en hjärt-teknikern. Kardiologi teknologer utföra ingrepp som implanterar hjärt katetrar och infoga pacemakers. Ekokardiografi teknologer arbetar med hjärt grafisk utrustning för bildåtergivning som ultraljud maskin. Vaskulär teknologer bedöma oegentligheter blodflödet och utföra andra, icke-invasiva vaskulära förfaranden. EKG teknologer, eller tekniker EKG, samla diagnostiska uppgifter för hjärtsjukdomar genom att spela in elektromotorisk fluktuationer i hjärtat med en EKG (EKG)-maskin.

Normalt erbjuder karriärer för en hjärt-teknikern inte ingångsnivå positioner. De flesta hjärt-teknologer måste fylla i en två-till fyra-årig utbildning för att få ett associera-examen. Grundplan kurser erbjuda hjärt-teknik, allmän och tillämpad forskning, farmakologi, människans fysiologi och anatomi och medicinsk instrumentering och elektronik. Efter läroplan, är uppmärksamheten flyttas över till specialitet områden som invasiv kardiologi, icke-invasiv kardiologi, och icke-invasiv vaskulära studier, beroende på den studerandes valda området.

De flesta stater kräver certifiering innan en hjärt-teknikern kan börja praktiken. Denna certifiering erhålls genom Hjärt Credentialing International och amerikanska kansli diagnostik Sonographers. Även om det finns vissa länder som inte kräver den här certifieringen många arbetsgivare baserar sin hyra på om hjärt-teknikern sökanden har godkänts genom ett av dessa organisationer.

sysselsättningsmöjligheter i hjärt-teknik område verkar vara växande. Trots denna tillväxt finns färre EKG tekniker förväntas vara sysselsatta under de kommande åren eftersom fler sjukhus terränglöpning sjuksköterskor och annan vårdpersonal att utföra samma grundläggande uppgifter. EKG tekniker som fått särskild utbildning i kontinuerlig hjärta övervakning, även kallad Holter-EKG, kan ha bättre framtidsutsikter i yrken hälso-och sjukvården än de som bara är grundläggande EKGs.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.