Hur väljer jag det bästa meditationskurs?

Välja det bästa meditationskurs kan vara en utmaning. Det finns så många potentiella sätt att lära och inställningar att lära sig meditation, och på toppen av det, det finns en sådan mångfald i olika typer av meditation och inriktning. Med tanke på de många val, kanske det bästa sättet att göra ett val är att tänka på lärstilar, kurs-liknande alternativ, anledning att lära sig, och varje särskilt fokus som antingen är tilltalande eller att en person skulle vilja undvika.

Vid beslut om en meditationskurs, är de idéer om lärande stil och kursstruktur sammanflätade. Vissa människor är helt nöjda utveckla sina egna meditativa öva hemma, och de kan behöva väldigt mycket mer än en bok att berätta för dem hur det är gjort, eller DVD, CD eller podcasts att instruera personen genom meditation övningar. Om detta fungerar kan det vara det billigaste sättet att utöva denna form av tänkande, men inte alla människor reagera väl till självlärd metoder.

Detta är när man tittar på andra alternativ meditationskurs kan bli avgörande, och människor kan ha en mängd olika val. De kunde ta en en-gång klass, ofta erbjuds via community college eller centrum samfundet, som lär grunderna. De kunde registrera dig för en gång i veckan klasser som antingen har en definierad början och slut tid eller är pågående, eller vissa människor känner att verkligen få grunderna ner en helg reträtt gör meditation är en av de bästa metoderna.

Avgöra vad som kan vara mest lärorika på grund av struktur och lärstilar är bara en del av problemet. Folk kanske också vill identifiera anledningen till att de vill ta en meditationskurs. Meditation, beroende på vem som gör det och undervisning, kan ha mycket olika mål. Den person som vill meditera sluta röka kanske kunna hitta klasser som erbjuder denna inriktning. En stark atlet kanske letar efter guidad meditation med en bra sport psykolog, och någon annan kanske bara söker ett sätt att slappna av. Det föreslås folk överväga hur kursens mål och personliga mål anpassa innan beslut fattas.

Med denna idé kommer också tanken att vissa former av meditation har särskilda andliga krökningar. Inte alla dessa är anpassade till varje person. En person med stark kristen tro kan vara bra att hitta en meditativ kurs inriktad på kristen meditation och ibland kan kännas obekvämt att delta i en klass som specifikt stöder en annan religion. Omväxlande, vissa klasser anpassar sig väl till någon religiös eller andlig övertygelse, och en person med flexibel tro är endast sannolikt att vara obekväm i mer restriktiv tro-miljöer.

Att hitta rätt meditationskurs sannolikt ta lite forskning. Rekommendationer från vänner kan vara till hjälp kan man söka gemenskap anslagstavlor online för kursbeskrivningar och de kunde utöka sin sökning på nätet för att inkludera platser som kan erbjuda helgen retreater. Även med detta omtänksamt preparat, kan det ta lite trial and error för att hitta de bästa klasserna och den mest bekväma meditativa stil.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.