Hur kommer jag igång på en karriär inom apoteket?

Komma igång i en karriär inom apotek innebär fått ordentlig utbildning, och erfarenhet som krävs för att utföra vissa komplicerade uppgifter som en farmaceut eller apotek tekniker. Apotek tekniker, som främst utför administrativa uppgifter, komplett oftast formell utbildning och certifiering innan få arbete. En prospektiv farmaceut måste oftast få en PharmD, deltar i en forskarutbildning hemvist program eller gemenskap, och få tillstånd innan du börjar en karriär inom apoteket.

För många människor, förbereda för en karriär inom apoteket börjar på gymnasiet. Hoppfulla apotek arbetstagare ofta väljer att ta avancerade gymnasiet kurser inom de biologiska vetenskaperna, såsom kemi, för att förbereda dem för apotek arbete. Många studenter väljer att engagera sig i avlönad eller oavlönad praktik på detaljhandeln apotek och privata praxis apotek medhjälpare. Deras ansvar kan omfatta svara telefoner, lagerhållning hyllor, och utföra kontorsarbete. Själv erfarenhet ökar generellt elevernas möjligheter att accepteras i ett apotek skola och hitta arbete inom området.

För att bli ett apotek tekniker, är avancerad utbildning inte alltid är nödvändigt. De flesta arbetsgivare har dock föredra att anställa tekniker med formell utbildning och nationellt erkänd certifiering. Sex månader till ett program ettårig utbildning erbjuds av många community college, yrkesskolor, och sjukhus, och involvera både klassrum och laboratorium undervisning. Blivande apotek tekniker lära sig om laboratorietekniker, olika typer av medicinering, och kundservice. I USA kan en tekniker ta en certifieringsexamen administreras av Apoteket Technician Certification Board för att öka sina chanser att hitta en karriär inom apoteket.

Blivande farmaceuter måste genomgå minst två års grundutbildning på ett ackrediterat college innan att anmäla sig till ett apotek skolan. Många studenter väljer att ta avancerade kurser i kemi, biologi och matematik. Studenter är oftast måste passera Apoteket College Admissions Test (PCAT) skall betraktas om upptagande till apotek skolan. Ackrediterade kollegier av apotek överväga utbildning prestanda, PCAT betyg, apotek erfarenhet och personliga essäer och referenser vid val av sökande.

Apoteket skolan omfattar vanligtvis omkring fyra års intensivt kursarbeten och laborationer. Efter avslutad, får en examen ett PharmD och ofta börjar ett till två års vistelse eller gemenskap. Tillsammans erfarna apotekare och utför oberoende forskning förbereder en examen för en framgångsrik karriär i farmaci.

Slutligen måste nya apotekare få rätt tillstånd för att arbeta på sjukhus eller detaljhandel apotek. I USA måste farmaceuter passera ett apotek färdigheter testmetod som kallas nordamerikanska Apotekare licensieringen Exam (NAPLEX). Många andra länder har nationella styrelser som förvaltar licensiering tester som liknar NAPLEX.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.