Hur kommer jag igång i Fashion Photography?

Fashion fotografering är ett fotografi genre som ägnas åt att skapa säljbara bilder av kläder, smycken och andra accessoarer. En modefotograf måste ha konstnärliga och tekniska färdigheter som krävs för att producera fängslande stillbilder att fånga riktar sig till konsumenter. Modefotografering betraktas som en glamorös område, och det kan vara mycket svårt att bryta sig in i denna industri. Emellertid börjat en karriär inom mode fotografi är en möjlig dröm.

Det första steget mot en karriär inom mode fotografering är att skapa en professionell portfölj. Detta är det viktigaste marknadsföringsverktyg för alla typer av fotografen. Denna portfölj bör innehålla riva blad av mode bilder som redan har publicerats. Om denna portfölj är en nykomling, dock bör det innehålla minst 20 högkvalitativa utskrifter av fotografens bästa bilder. Hela poängen med portföljen är att visa upp en fotograf tekniska och konstnärliga färdigheter, så det bör innehålla bilder med en mängd olika bakgrunder, filter, lampor, vinklar och rekvisita.

Många potentiella arbetsgivare föredrar att se en Den röda tråden i hela portföljen. Bilderna har inte alla att relatera till varandra, men modefotografen personlighet och stil bör komma igenom. Bilderna i portföljen bör också gälla jobbet fotografen försöker landa. Till exempel, om den önskade jobbet är en reklam spelning bör portföljen att produkten skott eller stilleben om. Det gör inte ont att ha bara en eller två bilder av en annan fotografisk stil, dock. Starka porträtt är bra att ta med eftersom folk tenderar att minnas dem.

modefotografer måste också skapa en professionell webbplats. Detta är ett billigt sätt att visa ett stort antal bilder och visa upp färdigheter bildredigering. En modefotograf webbplats bör innehålla portfolio bilder, samt alla andra kvalitativa bilder som ger en känsla av personens fotografiska stil. Webbplatsen bör även innehålla fotografens yrkesmässig bakgrund tillsammans med en förteckning över de avgifter som tas ut för att tillhandahålla olika tjänster modebilder.

Efter att ha skapat en professionell portfölj och webbplats, en blivande modefotografen bör starta nätverk med marknadsdirektörer på deras lokala modebutiker, byråer modellering och reklambyråer. En annan bra idé är att presentera sig för bildredaktörer på postorder-kataloger och be om att sättas i sina fotografier pool. De bör också skicka inledande brev till bildredaktörer i tidskrifter och tidningar, men bör inte bli förvånade om de hör ingenting tillbaka direkt.

En examen är inte ett krav att bryta sig in på området för modebilder. Däremot kan ett fotografi grad vara till hjälp för att göra industrin kontakter och tjäna praktisk fotografering utbildning. Många fotografi college program kräver studenterna att slutföra en praktikplats före sin examen och detta är ytterligare en möjlighet att bilda nätverk och öka kreativa och tekniska färdigheter. Inlärning i kurser med inriktning på mode design, marknadsföring och försäljning är ett plus för dem som vill komma in på modebilder.

Mode fotografering kan vara en lukrativ, glamorös fält för fotografer med en passion för mode. Det finns många som tror modefotografer kommer alltid i efterfrågan för det kommer alltid att finnas kläder till marknaden. De som har talang för mode fotografering kan normalt få jobb på modetidningar, mode reklambyråer, modehus, tillverkare kläder eller återförsäljare, direkt-post företag eller tidningar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.