Hur kan jag förbereda mig för att leva i ett campus?

Livet kan vara full med övergångar och ett viktigt exempel är övergången från gymnasiet till högskolan. Många vuxna ser tillbaka på sitt campus erfarenheter vemodigt, men sanningen är, som lever i en traditionell campus är inte för svag i hjärtat. Beroende på institutet, ett college studentrum kan vara en trång garderob storlek utrymme med minimala bekvämligheter eller en svit storleken på en off-campus ett sovrum. Förbereda för livet i ett campus kräver viss planering för maximal användning av minimalt utrymme, samt vissa emotionella och sociala anpassning.

En av de första saker för att förbereda en elev för campus livet är campus besök. Anställd kan tillåtas besöka ett campus för att få en känsla för deras framtida liv där. En del av detta besök ingår vanligtvis en rundtur av rummen campus, med eller utan närvaro av äldre invånare.

Under denna första resa ska en student vara mycket uppmärksam på de dimensioner och bekvämligheter i varje campus. Finns det tillräckligt många garderober och köksskåp? Är telefonanslutning och TV kabelanslutningar tillgänglig? Kan utemöbler ta med sig i rummet, och så passar?

Nyckelordet för campus boende är economization . Med boyta vid en sådan premie, bör du noggrant granska era ägodelar och bestämma vilka är de viktigaste. När du har denna lista i ditt sinne, skär den i hälften igen. Vissa objekt kan köpas på campus senare om behov uppstår.

Ett campus bör ge en garderob och lådor byrå för kläder, samt ett skrivbord för personlig elektronik och kontorsmateriel. Apparater kan begränsas till en liten mikrovågsugn och en sovsal storlek kylskåp. Alla andra bekvämligheter, till exempel tvätt och dusch, är oftast kommunala. Sekretess i en typisk campus kan vara en lyx.

En annan förberedelse för campus boende innebär vänner och släktingar. Även campus boende ger möjligheter att umgås med rumskompisar och andra boende, få saker ersätta ett telefonsamtal eller en helg besök av en hemstad vän. Se till att du ger en adress campus brevlåda, mobilnummer och college studentrummet rum nummer till nära och kära som kanske vill besöka. Om campus är tillräckligt nära, kan det hjälpa att behålla en del av din rutin, till exempel kyrka engagemang eller ett deltidsarbete. Om campus studentrummet är out-of-state, planera på ett fåtal helgen besök för att hålla kontakt med andra.

Gör en lista på några särskilda tillbehör eller utrustning du kan behöva för att göra din skola studentrum fungera. Modem för datorer, kan kabel boxar för tv-apparater, konsoler för stereohögtalare-allt detta vara till hjälp, men inte är lätt tillgängliga på studenthem. Håll värdefulla föremål inlåsta, eftersom ett campus är väldigt tillgänglig hela dagen och rumskamrater får inte hålla koll på sina gäster. Utlåning och upplåning personliga saker är också en favorit aktivitet på många college dorms, så vet vem du kan lita på och vem du kan inte.

Att bo i ett campus kan bo i en fisk skål så var beredd för vissa intrång i privatlivet. Några av era invånare kan bli vänner för livet, medan andra kan göra ditt liv eländigt. Din nya bästa vän och din värsta fiende kan alla leva två dörrar bort.

En del elever, särskilt de som har begränsad erfarenhet lever långt bort från hemmet, hittar de erfarenheter campus mycket stressande. Det kan hjälpa att gå högskola klubbar som matchar dina intressen och dra nytta av rådgivning under tider av verklig konflikt. Erfarna bosatt rådgivare och styrelseledamöter bostäder bör kunna lösa de flesta problem du kan möta under din första månaderna i ett campus.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.