Hur kan jag bli en licensierad akupunktör?

Akupunktur är en viktig del av traditionell kinesisk medicin (TCM), en medicinsk tradition som sträcker sig tusentals år i öst och har nyligen tagits upp i många västerländska nationer också. Under en akupunktur behandling, hår tunna nålar in i patientens utmed större meridianer och eluttag för att stimulera kroppen, blockerade frigör energi, och lindra spänningar och stress. Många människor söker sig en licensierad akupunktör i sitt område för att utföra akupunktur behandlingar. De steg som krävs för att bli en licensierad akupunktör är komplexa, men värt det, räkna med att spendera minst två åren i utbildning innan man kan börja behandla patienter som legitimerad akupunktör.

Akupunktur är sällan erbjuds som ett fristående certifieringsorgan. Vanligtvis är paketerat i en TCM program, eller ett holistiskt hälsoprogram som en skola som fokuserar på kompletterande alternativ medicin. Med TCM kurser medan du studerar för att bli en licensierad akupunktör är mycket fördelaktigt, eftersom du kommer att förstå grundläggande begrepp bakom akupunktur och kommer också att kunna erbjuda växtbaserade behandlingar, massage, och andra aspekter av TCM tillsammans med akupunktur.

Det första steget i att bli en licensierad akupunktör är att fastställa licenskrav för ditt område, eftersom de varierar mycket. Vissa regioner kräver närvaro i ett treårigt program i kombination med en undersökning, medan andra har varje timme utbildningskrav. De flesta regioner kräver också utbildning i hur man hanterar vassa, hur man handskas med blodburna patogener, och medicinsk etik. När du har bestämt licensieringen krav, undersöka skolor. Om du kan, delta i ett som är certifierat av Ackreditering kommissionen för akupunktur och orientalisk medicin (ACAOM), som regelbundet inspekterar skolor. ACAOM certifierade skolor kan erbjuda federala ekonomiskt stöd till studenter tillsammans med ett högre programmens kvalitet och är väl värt investeringen.

Mest TCM skolor räknar eleverna att ha en kandidatexamen, även om det kan vara i något ämne. Åtminstone bör du ha 90 enheter av kurser från en ackrediterad institution, och vara beredd att ta grundläggande kurser i anatomi, fysiologi, biologi, psykologi och etik innan du börjar din utbildning i TCM. Vid kulmen av ditt program, kan du ta undersökningar som gjorts av den nationella intyg kommissionen för akupunktur och orientalisk medicin, som gör att du kan bli en licensierad akupunktör i ditt område.

När du har uppfyllt de regionala krav det att bli en licensierad akupunktör kan du starta en praxis. En del akupunktörer arbetar ensamma, medan andra dra nytta av en etablerad klinik med en stark kundbas: antingen så bör du planera om gå vidareutbildning, så att du hela tiden kan förbättra och förfina din behandling. Som en licensierad akupunktör kommer din lön varierar beroende på det område där du metoder och tjänster som du erbjuder, med städerna tenderar att erbjuda en högre lön.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.