Hur blir jag ett diagnostiskt Röntgenskötare?

Det finns fyra steg som krävs för att bli en diagnostisk röntgenskötare: eftergymnasial utbildning, arbete i samband med erfarenhet, lämplighet och anställningsintervju processen. Ett diagnostiskt röntgenskötare är en specialist utbildad i användningen av radiografi och röntgenapparater. I nära samarbete med primär läkare använder röntgenskötare specialverktyg för att ta bilder, bekräfta diagnos, eller ger den detaljnivå som krävs för att utföra kirurgiska ingrepp.

Människor som är intresserade av hälso-och sjukvården området, tycker om att arbeta med teknik, och är detalj-orienterad hitta denna typ av arbete tillfredsställande. Den primära belöning från denna typ av arbete är att fånga bilden eller uppgifter som leder till korrekt diagnos och behandlingsplan. Lite detektivarbete kan behövas för att fastställa den bästa metoden för att slutföra uppgiften. En låg frustration tröskel krävs, eftersom flera försök kan behövas för att få hög bildkvalitet krävs.

Det första kravet för att bli en diagnostisk röntgenskötare är att slutföra en eftergymnasial utbildning program. Röntgenskötare program finns tillgängliga från ett brett spektrum av samhället och högskolor karriär. Leta efter skolor som erbjuder diagnostik röntgenskötare utbildning som en del av programmet. De antagningen kriterier för denna specialitet kan vara något högre än standard-programmet, eftersom efterfrågan på denna utbildning ökar.

Relaterade arbetslivserfarenhet erhålls vanligtvis genom en arbetsförmedling program. De bästa programmen för att bli en diagnostisk röntgenskötare ha mänskliga skyltdockor och radiografiska utrustning finns tillgänglig för studenterna. De skyltdockor används för att simulera en sjukdom som röntgenskötare behov att lokalisera. Denna typ av utrustning är mycket dyr, så skolorna som ger det kan ha något högre terminsavgifter. Det kommer dock att vara väl värt att uppnå den skicklighet som krävs för detta jobb.

En karriär som en diagnostisk röntgenskötare är mest givande för människor som har en naturlig fallenhet för denna typ av arbete. Det kräver en kombination av synskärpa, social kompetens, självdisciplin och kreativitet. Patienten är ofta upprörd, och det är den roll som röntgenskötare att se till att bilderna kan tas snabbt och exakt.

När man ansöker om ett jobb för att bli en diagnostisk röntgenskötare, se till att korrekturläsa ditt CV och personliga brev, dubbelkontroll för någon grammatik eller stavfel. Under anställningsintervju process, kom ihåg att arbetsgivaren oftast har en standard lista med frågor och söker komplett, kortfattat svar. Tänk på att allt du säger kommer att skrivas ned och granskas. Tänk på dina svar och lugn.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.