Hur blir jag en regionalkontor Manager?

personer som arbetar i bank-eller detaljhandeln som är ambitiösa, detalj-orienterad, och har utmärkta kompetens tycker ofta de är väl lämpade för att bli en regional platschef. En regional platschef är ansvarig för ett antal bankkontor belägna inom ett visst geografiskt område. Han eller hon förväntas vara i regelbunden kommunikation med varje bransch, granska resultat, affärsprocesser och kampanjer.

Eftergymnasial utbildning i företag, är redovisning, finansiering, eller ett närliggande område som förväntas för alla som vill bli en regional platschef. Denna typ av chef tillbringar större delen av sin dag över försäljningen aktivitet, möte med personalen och se över långsiktiga mål med den högsta ledningen. Kunskaper som lärs ut i en examen eller diplom program är väsentliga i denna roll.

Relaterade arbetslivserfarenhet inkluderar redovisning, bokföring, försäljning förvaltning eller ekonomisk rådgivning. Det är mycket ovanligt att bli en regional gren chef utan att arbeta i en försäljning eller platschef position. Detta är en mycket ledande befattning och som sådan är oftast innehas av personer som varit i en chefsroll i minst 10 till 15 år. Framgång i en serie av successivt ansvariga positioner är den typiska karriärsval. Graden av ansvar och lön, på denna nivå är mycket högt och kan resultera i en dålig arbete och privatliv.

När man ansöker om ett jobb som en regional gren chef, se till att strukturera ditt CV och personliga brev för att markera erfarenhet. Denna erfarenhet kan erhållas både i och utanför den normala arbetsmiljön. Volontär, mentorskap och andra roller ledarskap ge alla värdefulla erfarenheter och möjligheter att visa hur du utför under tryck.

På grund av den risknivå och tillträde är det blir allt vanligare för företag att kräva en kredit och kriminalregister kontrollera som en del av ansökningsprocessen. Ha detta i åtanke vid tillämpningen. Även om denna typ av kontroller kan ha varit avslutad när första anställda, är det ofta upprepas vid ansökan om positioner på hög nivå.

Under anställningsintervju processen, den som vill bli en regional filial chef bör vara tillgängliga i minst två omgångar av intervjuer. Den första omgången är med de mänskliga resurser som personal och är en inledande intervju. Den andra omgången är med den högsta ledningen och är ofta en panel intervju. Behåll lugnet och vara beredd att besvara en rad frågor om din ledarstil, erfarenheter, försäljning idéer och andra innovationer som kan hjälpa banken att bli mer lönsamma. Teamwork och integritet är mycket viktigt på denna nivå och bör betonas i intervjun.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.