Hur blir jag en regional Service Manager?

Processen att bli en regional servicechef varierar med bransch. I de tekniska tjänster, är den regionala chef ansvarar för att tillhandahålla tjänster till kunder inom ett visst geografiskt område. IT-branschen indelar ofta den geografiska regionen per produkttyp, som gör att konsumenten-baserad tjänst företag. Oavsett bransch, en regional tjänst chef förväntas ha en kombination av utbildning och erfarenhet för att kvalificera för denna roll.

Det är mycket vanligt att en teknisk tjänsteföretag att kräva att kandidater som vill bli en regional servicechef ha antingen en examen som civilingenjör. Kunderna förväntar sig service manager för att vara tekniskt skicklig och kunna diskutera produkten på en detaljerad nivå. Tjänst för att denna typ av utrustning är antingen en del av ett årligt underhållsavtal eller vid behov. Kostnaden för tjänsten är nära besläktad med komplexiteten av maskinen, vilket gör det nödvändigt för tjänsten för att vara väl bevandrade i tekniken.

inom IT-sektorn, är tjänsten chefens roll mer administrativt, samordnande insatser av ett team av teknisk personal. Samtidigt som kunder förväntar sig en hög nivå av förståelse av produkten och frågor, vilken grad av komplexitet uppfattas som högre än för ett mekaniskt system. Samordning av servicebesök uppföljning och fakturering är en viktig del av detta arbete. Under en försäljning presentation för stora system, är det inte ovanligt att service manager att delta, tillhandahålla garantier till att få stöd efter köpet.

En eftergymnasial utbildning krävs vanligtvis att bli en regional servicechef, men kandidater med stor erfarenhet som kan fungera på den nivå som krävs kan också godtas. Många tjänsteföretag chefer främjas inifrån serviceavdelning, baserat på tidigare resultat, skicklighet och en gedigen förståelse för företaget och dess produkter.

Relaterade arbetslivserfarenhet som är bra när man ser att bli en regional servicechef inkluderar servicetekniker, efter försäljningen stöd och tillsyn. Social kompetens blir viktigare än teknisk kompetens på denna nivå, som kan kräva en förändring i förväntningar. Team förvaltning, övervakning, samt personalfrågor är en viktig del av detta arbete. En kort certifikat eller program i förvaltning eller tillsyn kan ge ett visst stöd under övergången till denna roll.

En regional position Service Manager anses mellanchefer inom en organisatorisk struktur. Befordran till denna nivå av ansvar sker oftast efter minst 10 års arbetslivserfarenhet. Ersättning på denna nivå är högre än andra positioner, men detta är i linje med en bättre prestanda förväntan och längre arbetstid.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.