Hur blir jag en kvalitetskontroll ingenjör?

För vissa människor är beslutet att bli en kvalitetskontroll ingenjör kan vara en perfekt karriärval. En kvalitetskontroll ingenjör förbereder och övervakar varje steg som är involverade i tillverkning av material eller tillverkar produkter för detaljhandeln. Deras yttersta jobb uppgift är att kontrollera att produkterna når en viss kvalitetsnivå. För att bli en kvalitetskontroll ingenjör det finns flera steg som måste tas genom gymnasiet, högskolan, och kompletterande utbildning.

I en perfekt värld kan någon besluta att bli en kvalitetskontroll ingenjör medan hon fortfarande gick på gymnasiet. Om en sådan förtänksamhet är möjligt, så finns det vissa klasser som kan göra det lättare att bli en kvalitetskontroll ingenjör. Till exempel bör matematik klasser tas och utmärkte sig i, särskilt geometri, algebra och statistik. I high school, fysik, kemi och varje fysisk klasser vetenskap bör också vidtas. Slutligen bör klasser tas i läsning, skrivning och logik som gör det enklare att skriva rapporter och kommunicera effektivt.

Innan någon kan bli en kvalitetskontroll ingenjör, måste hon delta i en högskola eller ett universitet. I själva verket har kvalitetskontroll ingenjörer fick en kandidatexamen i teknik. Dessutom har många få grader av produktionsteknik och industriell teknik. Beroende på var en individ vill vara anställda, kan hon få en examen i mekaniska, kemiska, metallurgiska, eller kemiteknik. Varje högskola har sin egen unika programmet och de flesta tar fyra eller fem år att färdigställa.

College klasser innehålla avancerad matematik klasser, fysik och kemi. Vissa tycker att det är lämpligt att ta lektioner i statistik och logik. Intressant nog kan företagsledning och teknisk skrivarkurser bevisa också hjälpsam, särskilt för de personer som kommer att hantera stora grupper av människor eller arbetar för stora företag.

Det finns inga licenskrav för dem som vill bli en kvalitetskontroll ingenjör. Dock kan vissa speciella krav som krävs enligt en specifik bransch. Det finns frivillig certifiering program eller samhällen som visar att en individ är kompetent inom sitt område, till exempel American Society for Quality Engineer Certifiering eller Canadian Professional Engineering Society. För att bli certifierad måste en ingenjör har arbetslivserfarenhet, bevis på professionalism och godkänd tentamen. Vissa arbetsgivare föredrar deras ingenjörer har certifiering.

Andra färdigheter som ett måste ha för att bli en kvalitetskontroll ingenjör omfatta social kompetens och förmågan att leda stora grupper av människor. Varje person som är extremt inåtvänd eller blyg kanske inte är bäst lämpad för denna typ av karriär. Gott omdöme är obligatorisk eftersom en kvalitetskontroll ingenjör bör beakta alla aspekter som är inblandade i resultatet av objektet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.