Hur blir jag en kommunikation analytiker?

Det finns fyra steg som krävs för att bli en kommunikation analytiker: eftergymnasial utbildning, arbete i samband med erfarenhet, söka jobb, och avsluta processen anställningsintervju. En kommunikation analytiker ansvarar för att granska den information som tillhandahålls genom olika kommunikationskanaler, allt från tryckta till digitala medier. De arbetar oftast i nära samarbete med kommunikation chefen för att garantera att budskapet är konsekvent, och att se över effekterna av kommunikationen. De metoder som används för att utvärdera effektiviteten i kommunikationen varierar beroende på kommunikationskanal avsedd publik, och själva meddelandet.

Människor som är naturligt utåtriktad, tycker om att arbeta i ett team miljö och är glupsk läsare att hitta en karriär som en kommunikation analytiker den mest givande. Det finns en stor mängd material som behöver ses över, förutom att genomföra feedback grupper och samarbeta med andra analytiker. Social kompetens och tydlig kommunikation är viktigt att vara framgångsrik i denna roll.

Det första kravet för att bli en kommunikation analytiker är att slutföra en eftergymnasial utbildning program. Detta kan på universitet eller högskola nivå. Även om vissa skolor erbjuder program inom kommunikation, utbildning i engelska, media eller marknadsföring alla är relevanta för denna roll. Kurser i statistik och programvara är mycket hjälpsam i denna roll, eftersom det finns ett visst mått av kvantitativa arbete som krävs.

Relaterade arbetslivserfarenhet är vanligen erhålls genom en arbetsförmedling eller kooperativ utbildningsprogram. Andra relaterade arbeten inkluderar informatör, media analytiker eller kommunikation strateg. Roller på studentens tidningen eller TV-station ge värdefulla insikter i de utmaningar som masskommunikation.

När man ansöker om ett jobb som en kommunikation analytiker, se till att korrekturläsa ditt CV och personliga brev, dubbelkontroll för någon grammatik eller stavfel. Skriftlig och muntlig kommunikation bör vara mycket hög vid ansökan för denna typ av roll. Många analytiker ansluta sig skriftligen eller grupper redigering för att hålla sina kunskaper finjusteras.

Under anställningsintervju processen att bli en kommunikation analytiker, ta din tid och noga lyssna på frågorna. Tänk på ditt svar, och sedan leverera det. Meddelande analytiker förväntas vara fokuserade, disciplinerade och kan hantera hela kommunikationsprocessen. Detta inkluderar kroppsspråk, timing, och med lämplig vokabulär.

Det finns flera möjligheter till karriärutveckling, när du blir en kommunikation analytiker. En skicklig analytiker kan gå in Communications Management, öppna ett kommunikationsföretag, eller lära meddelanden på community college nivå. Många analytiker blir verkställande kommunikation tränare, hjälpa andra finjustera sina muntliga och skriftliga kommunikationsfärdigheter.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.