Hur blir jag en kemisk fabrik ingenjör?

Det finns fyra element, som krävs för att bli en kemisk fabrik ingenjör: eftergymnasial utbildning, relaterade arbetslivserfarenhet och passerar tillstånd granskning och fullfölja processen anställningsintervju. En kemisk fabrik ingenjör är utbildad kemiingenjör skicklig i utveckling och konstruktion av mekaniska konstruktioner kring kemisk bearbetning. Begreppet kemisk anläggning beskriver en stor anläggning som används för att tillverka eller processkemikalier.

Människor som är detalj-orienterad, njuta av stora, mångfacetterade projekt och har utmärkta färdigheter för problemlösning hitta denna typ av karriär givande. I denna roll, projektledning och ingenjörskonst är viktiga, som den primära uppgiften är att konstruera eller modifiera processer för att omvandla råvaror till en användbar produkt. Denna produkt kan en konsumtionsvara eller en andra etapp kemikalie, säljs till en tillverknings-företag som sedan använder den för att producera den slutliga produkten.

Det första steget som krävs för att bli en kemisk fabrik ingenjör är att avsluta ett inlägg -gymnasieutbildning programmet i kemiteknik. Denna professionella program är fyra till fem år långa och måste ske genom ett ackrediterat universitet. En professionell klassificering som en ingenjör (P. Eng) krävs för att arbeta i denna roll. Ytterligare kurser och ett skriftligt prov krävs för att få denna professionella beteckning.

Antagning till en kemiteknik examen kräver höga betyg i gymnasiet kalkyl, algebra, kemi, teknik och engelska kurser. Dessa program är mycket konkurrenskraftiga, med de bästa skolorna kräver personlig essä, intervjuer och referenser som en del av ansökningsprocessen. De kursavgifter bli en kemiingenjör är högre än en fil kand-examen, eftersom detta är ett professionellt program.

erfarenhet som ingenjör erhålls vanligtvis genom en arbetsförmedling eller praktikprogram organiseras genom Lunds Tekniska Högskola. Detta är det enda sättet att få denna nivå av erfarenhet innan examen. Relaterat arbete tidigare arbetat på produktionen våningen i en kemisk anläggning eller en roll i en fabrik. Även om funktionerna kan variera, är arbetsmiljön väldigt lika.

För att bli en kemisk fabrik ingenjör måste alla ingenjörer slutföra licensiering examen som anordnas av det nationella rådet för examinatorer för teknik och lantmäteri ® (NCEES ® ;). Denna koppling är ansvariga för utfärdandet av professionell ingenjör (s. Swe) beteckning i USA. Processen varierar beroende på stat, men kräver i regel en skriftlig tentamen och kontrollerbara erfarenhet som ingenjör.

Under anställningsintervju processen att bli en kemisk fabrik ingenjör, ta dig tid att förbereda sig för intervjun. Tänk på en lista med vanliga intervjufrågor och förbered dina svar i förväg. Ta dig tid och besvara alla frågor efter bästa förmåga.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.