Hur blir jag en Senior IT-projektledare?

färdigheter som krävs för att bli en ledande informationsteknik (IT) projektledare omfatta teknisk expertis, projektledning, konfliktlösning, och personalens kompetens förvaltning. En högre IT-projektledare är ansvarig för ett team av utvecklare, datasystem, och företagsanalytiker. Han eller hon är anklagad för att kontrollera projektet, hålla laget fokuserar på de utmaningar till hands, och uppfyllandet av den långsiktiga projektplan.

För att bli en ledande IT-projektledare, formell post gymnasiala utbildning krävs. De flesta arbetsgivare föredrar som har avlagt en universitets-eller högskoleexamen i företagsekonomi, datalogi, informationsteknik, eller en närstående disciplin. I vissa organisationer, en Master of Business Administration (MBA) examen är ett krav för att bli en ledande IT-projektledare.

Det finns ett brett spektrum av olika typer av IT-projektledare positioner, men vanligtvis de kan delas in i två kategorier: maskinvara och programvara. Varje arbetsgivare kräver att kandidaten är en hög grad av teknisk expertis i sin ordning för att bli en ledande IT-projektledare. Denna expertis normalt uppnås genom en kombination av akademisk utbildning och arbetslivserfarenhet.

Inom varje område finns ofta yrkesbevis, beteckningar, eller andra program som ger formellt erkännande av tekniska färdigheter. Kostnaden för dessa program ofta täcks av arbetsgivaren eftersom fördelen med denna utbildning är oftast väl värt priset. Ta dig tid till forskning branschstandarden certifieringar som är relevanta för ditt arbete, och utforska den erfarenhet och utbildning krävs för att slutföra dessa program.

Projektledning tekniker, såsom vattenfall eller produktens livscykel-hantering kan vara mycket viktigt i detta läge. Som senior projektledare måste du känna till alla de olika metoder och kunna tillämpa det rätta till projektet till hands. Erfarenhet av en projektledning roll är oftast det bästa sättet att finjustera dessa färdigheter så att de kan med framgång tillämpas.

Alla projekt innebär en mängd olika människor, och konflikter naturligtvis kommer att uppstå. Förmågan att hantera dessa konflikter, minimera skadan, och arbeta framgångsrikt med en rad olika personligheter är mycket viktigt. I senior projektledare måste ha befogenhet och den kunskap som krävs för att åter sätta team och genomföra projektet som krävs.

Timing är en nödvändig färdighet som kommer att finjusteras när du blir en ledande IT-projekt chef. En del av ett projekt är att veta när och hur du går till en viss uppgift. Vare sig arbeta med en stor eller liten grupp, kan denna färdighet öka den övergripande effektiviteten och minimera förlorad produktivitet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.