Hur blir jag en Regional Sales Manager?

Den vanligaste karriär för att bli en regional försäljningschef är att börja som säljare. I nära samarbete med kunder, öka försäljning bas, bättre produkter och ge stöd är de primära ansvar i denna roll. Försäljare är vanligtvis kompenseras bygger på försäljningsvolymen. I ett prestationsbaserat miljö är nyckeln till säljfrämjande möjligheter att vara en konsekvent hög nivå artist. Med tiden kan en försäljare som marknadsförs till ledningen och sedan till regional säljchef, som är en ledande befattning.

I stora företag blir det allt vanligare att kräva minst tre år examen som att bli en säljare. Varierar dock detta krav av industrin. Till exempel läkemedels-och vetenskapliga säljare har enhetligt eftergymnasial utbildning inom naturvetenskap. Säljare för att bygga produkter kan helt enkelt ha arbetat inom byggbranschen.

Även om prestationer är det primära föraren vid fastställandet lämplighet att bli en regional försäljningschef, eftergymnasial utbildning i företag, förvaltning eller närliggande område ger ett bredare perspektiv på problemlösning. Utveckla kontakter utanför branschen kan leda till innovativa affärsmetoder att expandera verksamheten lönsamhet. Många som har lust att bli en regional försäljningschef fylla en deltid grad eller till och med en magisterexamen i företagsekonomi (MBA) för att vinna denna konkurrensfördel.

kompetens är viktigare än tekniska färdigheter för människor som vill bli en regional försäljningschef. Dock är den regionala försäljningschefen vanligtvis kallas till möten och presentationer med hög profil kunder eller på stora värde försäljningen. Som en följd av detta måste de kunna korrekt hantera presumtiva kundens förfrågningar och vara insatt i produkten och tjänsten tillgänglig.

Team förvaltning, övervakning, samt personalfrågor är en viktig del av detta arbete. En regional servicechef position anses mellanchefer inom en organisatorisk struktur. Befordran till denna nivå av ansvar sker oftast efter minst 10 års yrkeserfarenhet. Ersättning på denna nivå är högre, men detta är i linje med en bättre prestanda förväntan och längre arbetstid.

Även om säljteknik är konsekventa i nästan alla branscher, det stora flertalet av regionala försäljningschefer har byggt sina erfarenheter i samma bransch eller en råvara. Personal på denna nivå kan förflytta sig från ett företag till tävlingen, men vanligtvis inte tar sina kontakter med dem. Kundlistor är insynsskyddade företagets egendom, och många företag har strikta regler kring denna typ av information.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.